tiistai 1. syyskuuta 2015

Elämäni tärkein päivä

''Kauan katsoin sinua syvälle silmiin. Kauan katsoin, katsoin ja ajattelin.
Kenties kerran, vihille käydä saamme. Kenties kerran olet rinnallain.'' ♥Samulin isä vihki meidät 1.8.2015 Ilmajoen kirkossa. En voi ilman liikutusta lukea hänen kirjoittamaansa vihkipuhetta. Onneksi saatiin se paperillisena versiona vielä talteen. Tässä muutamia otteita..''Olen tänään hyvin iloinen poikani puolesta. Niin kaunis on hänen rinnallaan juhla-asuun puettu morsian: Ina, todellinen prinsessa - prinsessa Ruusunen!''


''Mutta ei iloani yhtään vähennä se, että olen nähnyt sinut, Ina, myös college-verkkareissa, ilman meikkiä ja väsyneenä.. Päinvastoin! Olet suloinen luonnonlapsi. Suurilla silmilläsi teet tarkkoja havaintoja ja muotoilet ne tarinoiksi. Säteilet ympärillesi positiivisuutta ja hyvää mieltä. Hymyilet paljon. Itket, kun on aihetta. Sanot mielipiteesi ääneen, kun tilanne sitä vaatii.''
 ''Iloitsen myös Samulin puolesta. Hän saa sinusta ihanan naisen, sopivan kumppanin ja ennen kaikkea rukoilevan vaimon. Kallein kaunistuksesi on usko kaikkivaltiaaseen Jumalaan. Usko avaa katselemaan asioita sydämellä.''

''Onnen  löytää, joka vaimon löytää, hän opn päässyt Herran suosioon.'' (Sananlaskut 18:22)


'' Siis onneksi olkoon, Samuli! Sinä olet päässyt Herran suosioon. Isä Igor luovutti äsken rakkaan tyttärensä sinulle, sinun vastuullesi. Olet mies, jota kohtaan tunnetaan suurta luottamusta. Olet hauska ja herkkä, mutta myös äärimmäisen reilu. Kaverisi sen tietävät.''
''Me näimme koulun käytävässä ja toisiimme rakastuttiin'' laulettiin Vuosisadan rakkaustarinassa. Mutta jo ennen sitä oli paljon hyvää pitänyt tapahtua:
''Teillä molemmilla on ollut rakastavat sylit. Niissä on kannettu ja hellästi hoivattu. On opittu tärkeät sanat, on saatu tukea ensi askeliin. On neuvottu oikeaan ja varoitettu siitä, mikä voi vahingoittaa. Kotiväki ja läheiset ovat auttaneet, kannustaneet ja siunanneet kulkuanne. Tänään saamme yhdessä kiittää kaikesta varjeluksesta. Elämä on juhla!''

''Kuulimme Heidi-kaason lukemana lukukappaleen 1. Korinttolaiskirjeestä. Siinä ylistetään rakkautta, joka ei koskaan katoa. Kysymys ei kuitenkaan ole meidän ihmisten romanttisista tunteista - niistä, jotka alati vaihtelevat. Apostoli kirjoitti Jumalan palavasta rakkaudesta - siitä, joka uhrautuu toisen puolesta, tekee hyvää silkasta armosta parantaakseen, pelastaakseen, luodakseen uudeksi. Tällaisella rakkaudella Jumala rakastaa syntistä ihmistä. Jeesuksen risti sitä meille todistaa ja julistaa.''

''Avioliitto on lahja, mutta se on myös tehtävä. Joku on sanonut, että on vain kahdenlaisia avioliittoja: vaikeita ja erittäin vaikeita.

Älkää siis hämmentykö siitä, että vastoinkäymisiäkin tulee. Loukkaannutte ja loukkaatte toisianne. Ette saa ymmärrystä, jota odotitte. Kaksi voimakastahtoista, suurella sydämellä tuntevaa ja äänekästä ihmistä saman katon alla... Helpompaa voisi olla yksikseen ja mennä mielensä mukaan.

Mutta Jumala ei ole luonut meitä vain helppoa, ajallista elämää varten. Jumala on luonut ihmisen iankaikkisuutta varten. Palavasti hän rakastaa langennuttakin ihmistä ja tahtoo johdattaa taivaan kotiin. Siksi Sananlaskuissa sanotaan: Rauta rautaa hioo, ihminen hioo ihmistä. (Sananlaskut 27:17)''


''Tämän päivän jälkeen saatte ajatella toinen toistanne hiomakivinä. Jumalan tarkkaan valitsemina, sielunne ikuiseksi parhaaksi katsottuina. Kun elätte liki toistanne ja jaatte kaiken keskenänne, avioliitto muovaa teitä Jumalan tahdon suuntaan.''


Kuuntelen samalla mun ja Samulin häävalssia, Akselin ja Elinan häävalssia, minkä linkkasin postauksen alkuun, enkä voi olla tuntematta suurta tunnemyllyä sisimässäni elämäni merkittävintä päivää kohtaan. Elämässä on ollut viimeisinä vuosina paljon iloa, mutta myöskin haikeita ja surullisia asioita. Tiedän, että mun ei tarvitse taistella yksin voimakkaimpia taifuuneja vastaan, vaan saan olla niin nöyrästi kiitollinen, että tää mies nimeltä Samuli kerran kosi mua pienellä näkötornilla polvistuen. ''Tuletko vaimokseni?'' Silloin, vielä 19-vuotiaana, voin sanoa että en epäillyt sekuntiakaan. En usko, että olin naaivi, tyhmä tai epärealistinen nuori neito, joka unelmoi vaaleanpunaisista hattarahäistä ja täydellisen hekumallisesta arkielämästä. Sanoin tahdon, koska tiedän, että tää mies on juuri minulle valittu ja haluan rakastaa häntä läpi yön mustan ja unelmien villeimpien.

- Ylpeä, hiukan elämästä ja kaikesta vielä sekaisin oleva Ina Lähteenmaa ♥

40 kommenttia:

 1. nyt mulla meni roska silmään..<3
  -piipa

  VastaaPoista
 2. Wau. Tässähän aivan kuin olisi saanut olla itse paikalla... Ainoastaan musiikki pitää kuvitella (tai lisätä). Kiitos kauneuden jakamisesta! Kaikkea hyvää herralle ja rouvalle tästä eteenkinpäin. ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurimmat ja nöyrimmät kiitokset. Musiikki vie ihan omaan, toiseen todellisuuteensa. ❤️

   Poista
 3. Ihana pari <3 Hymähdin sinun luovutuskuvalle, tata näyttää hieman vihaiselta vilkaistessaan kulmien alta :') Oliko Juhokin bestmanina? Voi että kadehdin tuota teidän ihanaa tiivistä perheyhteisöä! Ja aivan ihanat otteet vihkipuheesta myös ja ihania havaintoja sinusta on appiukkosi tehnyt. Täytyy olla viisas mies.
  meinasi mennä tätä postausta lukiessa roska silmään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Kiinnitin vasta huomioni kun sanoit ja näköjään niiin jännittynyt on tata, että näyttää vähän vakavalta.. :) Vaikka ilonjuhla tämä olikin, mutta haikea hetki toi oli kun Prinsessa Ruusunen soi ja mun rakas tata saattaa mut mun aviomiehelle... Yhyy! ❤️ Ja appiukkoni on juurikin kyllä viisas ja niin hyväsydäminen mies. Yksi parhaimmista asioista mitä oon saanu Samulin kautta on hänen ihana perheensä ja tiedän että Samulikin sanoisi samalla lailla. Juhosta ja Sampasta on tullu näiden vuosien aikana ihan niinkuin lähimmät ystävykset joten siksi Juho saikin kunniatehtävän olla bestmanina! Juho on mun elämäni mies number #2 xD ❤️ Rakastan noita tyyppejä.

   Poista
 4. Olisi kiva kuulla teidän tarinasta enemmän, koska, miten ja missä tapasitte, ja tuosta kosinnastakin tarkemmin!😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pitää katsoa jos joskus jostain aiheesta vähä kirjottaisikin. Riippuu vähä mitä Samuli on mieltä ja haluaako esim. Tota kosintaakin pitää vähän yksityisempänä! :) Mutta kiitos postausehdotuksista. :)

   Poista
 5. Voi mikä onnellisuus, rakkaus, ilo ja kauneus näistä kuvista paistaa!! Onnittelut ja aivan ihanan mahtavaa yhteistä avioelämää teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että se paistaa myös kuvistakin elävästi! ❤️ Oli kyllä läpeensä maailman paras universumin päivä. Kiitos! :)

   Poista
 6. niin kaunista <3

  VastaaPoista
 7. Ai kauhia, pitikin laittaa toi musiikki soimaan ja lukea samalla postausta.. itkukshan se meni :-) Äärettömän kauniita sanoja appiukoltasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseinen biisi saa mutkin aina... Tuntemaan aika paljon voimakkaita tunteita. Ja mulla on kyllä maailman paras appiukko!! :)
   En voi muuta sanoa. ❤️

   Poista
 8. Haluisitko tehdä postausta sun ja samulin asunnosta?
  :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saatan mä joskus jotain kuvia julkaista, ainakin jostain yksityiskohdista. Oon ottanukki jo jotain kuvia! Kiva jos kiinnostaa :)

   Poista
 9. Olipa kauniita sanoja, varmasti jokainen aivan totisinta totta :') kyynel tuli lukiessa silmään. Onnen, rakkauden, ilon ja siunauksen täytteistä avioliittoa teille! <3

  VastaaPoista
 10. ihania kuvia!!♥ onnea vielä hirmuisesti :)

  VastaaPoista
 11. Ihan älyttömän kaunis postaus Ina! Oon niin kaivannu sun juttuja, voi että mä oon onnellinen siitä että tulit takas kirjoittamaan blogia! :) Toivon koko sydämestäni teille kaikkea hyvää, tuli iso itku kun luin tätä postausta, niin kaunista. Oot Ina ollu niin älyttömän kaunis morsiankin ja noi tekstin pätkät, tosi ihania.
  -Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau. Sanattomaksihan tässä menee. ❤️ kiitos Sanna, ihana että on ihmisiä jotka pystyy myötäelämään toisten puolesta niin vahvasti. :) En tiedä kuinkahan monesti tuun itsekin kaihosti itkien kaipaamaan meidän hääpäivää..

   Poista
 12. Voi että tää postaus on iha älyttömän kaunis! Nää kuvat on niin kauniita ja noi tekstin pätkät aivan ihania. Mä oon Ina äärettömän onnellinen sun puolesta, että oot jo noin nuorena löytäny vierelles tollasen ihanan ihmisen. On ihana nähdä miten onnellinen oot Samulin kanssa, oon seurannu sun blogia siis ihan alkuajoista asti.:) Mulla tuli tätä lukiessa aika monta onnenkyyneltä sun puolesta, tosi kaunis juhla varmasti ollut teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos uskomattoman kauniista sanoista! Vilpittömästi oon todella iloinen kuullessani tällaista. ❤️ ja vielä jos oot mun blogini vakkarilukija niin ai että!!! Ihanaa, että ihmiset on iloisia mun puolesta. En voisi kuvitella kyllä minkään muunlaista elämää itselleni kun tämän, minkä saan jakaa Samulin kans ja muutenkin! Oon niin elämää täynnä!

   Poista
 13. Onnea hurjasti vielä teille molemmille! ♥ Niin kauniita kuvia ja sanoja, että ihan meinasi kyyneleet ruveta valumaan kun tuli niin onnelliseksi. Vain kaikkea parasta teille tulevaisuuteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että. ❤️ Et tiedäkään miten kiitolliselta tuntuu kuulla tommosia sanoja, vaikka en tiedäkään kuka siellä viestin takana on. Iso kiitos!

   Poista
 14. Vau mikä postaus! Tuota vihkipuhetta lukiessa ja näitä niin upeita kuvia katsellessa tuli uskomattoman hyvä olo. Onnea teille molemmille hurjan paljon, näytätte säteilevältä parilta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos todella paljon! ❤️ tosi ihana kuulla, että postauksesta välittyi aito ja hyvä tunnelma. Se ei oo aina kauheen helppoa valokuvienkaan kautta, meillä oli tietysti huippuvalokuvaajamme Liisi joka otti niin taidokkaita otoksia!

   Poista
 15. Oletko ortodoksi? Vihittiinkö teidät ihan luterilaisittain? :) Itse en koskaan häitä pitänyt tärkeänä, koska olin myös nuori ja mieluummin menin häämatkalle. Lisäksi kun menee maistraatissa naimisiin sinne ei oikein todistajien lisäksi jaksa kutsua ketään, eikä järjestää hääjuhlia. Hienot häät ainakin teillä oli, onnea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen virallisissa papereissa ortodoksi, kyllä. Ortodoksisuus ilmenee pikemminkin ehkä perinteenä ja muistona serbialaisuudesta yms, kävin ala-asteella hetken aikaan ortodoksisen uskonnonopetuksen oppitunteja, mutta jossain vaiheessa vaihdoin ne ev.lut tunteihin. Ja meidät vihittiin luterilaisittain ihan Ilmajoen kirkossa! Ortodokseilla ja ev.luteilla on paljon toki yhteistä ja ekumeniaa. Toki ortodoksisesta kirkosta katsottuna avioliiton solmiminen on sakramentti joten eroavaisuuksiakin löytyy. Ja kiva, että sulla oli aikoinaan kuitenkin omannäköisesi ja varmasti siihen elämäntilanteeseen sopivat häät! Häät on kyllä valtava menoerä.. Mutta hei, kiitoksia oikein paljon! :-)

   Poista
 16. Moi, luen paljon blogeja mutten koskaan kommentoi tai mitään vaan luen muiden kirjoituksia ja mietin niitä ittekseni. Nyt tuli sellainen tunne että jotain kommentoin. Tämä tunne tuli siitä kun luin noita vihkipuheen katkelmia Samulin isä vihki myös mut ja mun miehen ja myös meidän vihkipuhe oli niin henkilökohtainen ja koskettava etten taida vieläkään päästä sitä kyynelehtimättä läpi. :) tuossa teidän puheessa oli kohta että on olemassa vaan vaikeita ja erittäin vaikeita avioliittoja ja se kolahti omalle kohdalle kohta just tässä elämäntilanteessa. Silti en vaihtaisi päivääkään pois ja vaikeasta ja erittäin vaikeasta ei selviäisi ilman sitä toista puoliskaa :) paljon onnea molemmille ja pitäkää toisistanne huolta! :)

  VastaaPoista
 17. Arvostan, että kirjoitit tämän kommentin ja jaoit ajatuksiasi! ❤️ Samulin isä on kyllä aivan ihana kun hän panostaa todella hääparin vihkipuheeseen ja tekee jokaisesta persoonallisen ja henkilökohtaisen. Kaikki eivät vissiin oikein käytännössä näin tee tai ainakin se huokuu yleisenä liibalaabana. Paljon onnenkantamoisia ja ilonhetkiä elämäänne! Kaikesta selviää, yhdessä nimenomaan. Niin minä ainakin uskon, vaikka ei tässä kauaa oo vielä ehditty naimisissa olla. Toista ei saisi koskaan alkaa pitää itsestäänselvyytenä.

  VastaaPoista
 18. Voi Ina <3 Blogiasi vuosia lukeneena lukijana en voisi enempää iloita puolestanne. Olette uskomattoman komea ja ihana pari, kaikkea hyvää elämäänne ja tuhannesti onnea! <3
  On uskomattoman ihailtavaa, että olet ottanut nuorena noin suuren askeleen elämässäsi, se vaan kertoo miten upea ihminen olet (tai siis te molemmat olette :D) Osaan jotekin suhtautua asiaan niin iloiten ja myötäeläen, sillä menin itsekin kolme vuotta sitten 20 vuotiaana naimisiin elämäni rakkauden kanssa, puolentoista vuoden seurustelun jälkeen. When you know, you know ;) Nyt olen yksivuotiaan esikoisemme ylpeä ja onnellinen äiti, asumme maalla ja minä nautin toistaiseksi kotiäitiydestä ja mies työnteosta :D Saimme ehkä monen mielestä nopeasta tahdistamme kummasteluja ja epäilyjä (ei tule kestämään jne.) Mieheni on minua 6 vuotta vanhempi, eikä hänkään ikänsä vuoksikaan halunnut jahkailla kosinnan kanssa, minä taas olen aina halunnut sitoutua ja hankkia perheen nuorena. Olen ymmärtänyt, ettei sinulla ja Samulillakaan vielä ole montaa vuotta yhteistä eloa takana? Miksi päädyitte naimisiinmenoon niin pian? (hölmö kysymys, mutta mielelläni kuulisin lisää :)
  Joka tapauksessa, kaikkea hyvää ja onnea teille! <3
  -Anniina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos todella paljon tästä ihanasta kilometrikommetnista! <3 Voi että... oon ihan liian otettu. Ja hei, sähän oot sitten mun sielunsisko! When you know, you KNOW! Nimenomaan. Eihän sitä pysty edes sanoin kuvailemaan tai selittämään kuinka sydänjuuriaan myöten tietää sen varmaksi, että toi toinen on se oikea. Ja se on hassu miten jotkut ihmiset ajattelee krätyysesti, että mitä te tiedätte rakkaudesta mitään ja odottaakapa vaan kun alkuihastus laantuu.. Minä ainakin tiedän, että parisuhde ei ole koko ajan rakkaudesta humaltumista ja tasaista euforiaa. :D Mutta onhan se pitkälti myös päätös haluta olla toisen kanssa, vaikka olisikin hetkellisesti vaikeita elämäntilanteita- ja vaiheita. Päädyttiin Samulin kanssa naimisiin lyhykäisesti sanottuna niin, koska meille se oli todella luonnollinen ja yhteenhitsaantuva jo aika alusta lähtien. Puhuttiin jo hyvin varhaisessa vaiheessa siitä, että jos suhde alkaa kehittymään vakavammaksi ja kun aikaa vähän kuluu tutustuessa toiseen entistä paremmin, niin molempien yhteinen haave on sitoutua tosissaan ja unelmana kasvaa toisen rinnalla. En osaa sitä sen koommin selittää. Samuli ainakin on nuoresta pojasta asti haaveillut, että löytäisipä elämän naisen mahdollisimman nuorena ja tietysti kotoa opitulta mallilakin on varmasti vaikutusta asiassa. Omassa elämässäni olen nähnyt ja kokenut kaikenlaista ja Samulin kautta löysin valtavasti henkistä tasapainoa ja sielunkumppanuutta, mitä en ole kenenkään muun ihmisen kanssa kokenut. Tietysti molemmat vakaumuksellisina kristittyinä ajatellaan, että avioliiton kautta saamme tärkeimpänä asiana Jumalan siunauksen meidän avioliittoon! :)

   Poista
  2. Niin ja oikein paljon kaikkea hyvää myös sinulle ja teille molemmille! ♥

   Poista
 19. Wau miten kaunis morsian! Näyttävä pari! Niin hyvä vihkipuhe, tuli niiin ihana ja onnellinen olo teidän puolesta❤ kuvista huokuu teidän rakkaus ja onni❤ paljon onnea ja kaikkea hyvää teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihan valtavasti!! Mulla on NIIIIIIN ikävä meidän hääpäivää.. Että en ehkä kestä. Kiitos ihan törkeesti vielä. ♥

   Poista
 20. Paljon onnea ja rakkauta teidän liittoon. Ihan itkettämään alkoi, kun postausta luki <3

  VastaaPoista
 21. Olipa koskettava puhe, snif. Onnea teille♡

  VastaaPoista
 22. Aivan ihania kuvia, hurjasti onnea! <3 Saako udella mikä mahtoi olla huulipunana?

  VastaaPoista