maanantai 7. syyskuuta 2015

Interrail 2 - Italian Venetsia & Verona

Cao! Vaikka syyskuun puolella jo kovasti elellään, niin palataanpas 2 kalenterikuukauden takaisiin tapahtumiin. Interreilattiin vajaa ensimmäinen viikko Kroatian Splitissä ja Pulassa - ja nyt olisi sitten Italian valloituksen aika. Oon niin kauan kun muistan niin haaveillut Italiaan matkustamisesta, jotenkin Italiaan liittyy paljon suuria (ruokaisia) odotuksia sekä kiehtovia mielikuvia romanttisista pikkukujista Venetsian sydämessä. Unelmat on tehty konkreettisesti toteutettaviksi, joten yksi mun pitkäaikaisista unelmista nähdä reppureissauksen merkeissä Etelä-Euroopan rannikkoa toteutui täydellisesti. Meidän henkeä ei uhattu, meitä ei ryöstetty eikä tarvinnut soittaa yllätyksellistä paniikkipuhelua äidille (paitsi Marseillen sairaalassa Ranskassa, haha siitä ehkä myöhemmin lisää :'D).
Italiaa edeltävä junamatka oli ihan jouheva, joltain osin myös mielenkiintoinen. Hengattiin Itävallan Villahin juna-asemalla yö (ei ihan koko yötä) ja minä taas maailman parhaat unenlahjat omaavana nukuin sisätilojen kivilattialla sikiöasennossa sillä aikaa kun Nea ja Riina nuokkuivat ja pelasivat luultavasti jotain korttia ajantapoksi. En tiedä, kysykää heiltä - en tiedä mitä sillä aikaa on puuhattu ku mä oon vetäny onnellisina sikeitä. Eikä vieläkään tiedetä, oliko yksi jätkäporukka suomenruotsalaisia, kun kuultiin niiden puhuvan suomea. Ne ei selvästi halunnu paljastaa meille, että me ymmärretään samaa kieltä ku ne puhui sit loppupeleissä vaan ruotsia ku oltiin toistemme lähettyvillä. Ulkomailla on niin iso juttu, jos törmää suomalaisiin, herää heti semmonen yhteenkuuluvuuden tunne. 2 poikaa lukuunottamatta ei törmätty kertaakaan suomalaisiin reppureissaajiin koko reilimme aikana. Palatakseni takaisin aiheeseen, lopuksi kun odotettiin Italiaan lähtevää junaa niin joku nuori kloppi (luultavasti aineissa) heitti ostoskärryt äkäsenä kiskoille ihan siihen odotuspenkkien tuntumaan. No, sitten ku se juna sattui siihen puskuttaa niin AIKAMOINEN räsähdys ja pamahdus kävi. Poliisit tuli meiltä kysymään silminnäkijävinkkejä, joten meidän Neukku sai viime minuuteilla käskyn ennen junan saapumista tulla alas kuulusteltavaksi.Nea joutui vaan osoittaa sormella, että ''TÄMÄ SE OLI!'' 
En muista saiko se tästä mitään lahjusta kiitoksen muodossa..
Yövyttiin 2 yötä Hotel Universo & Nord- nimisessä hotellissa, Cannaregion alueella. Santa Lucian rautatieasemalta oli vaivaiset 100 metriä hotellille ja 2 minuutin kävelymatka vesibussille. Saavuttiin aamuvarhain Venetsiaan joten heitettiin rinkat huoneeseen ja lähdettiin kiertelemään paikkoja ensisijaisesti aamupala mielessä. Istahdettiin jääteelle ihastelemaan ohikulkevia ihmisiä (lue: turisteja. SANKOIN JOUKOIN :D). Paljon suuri- ja ruskeasilmäisiä söpöjä italialaislapsia ja muutenkin, kyllä erotti heti ketkä oli kantaitalialaisia ja ketkä turisteja muualta päin Sonkajokea.
Saavuttiin vesibussilla Piazza San Marcon eli Pyhän Markuksen aukiolle. 
Piti taistella oikein paikastaan, että sai edes yhden onnistuneen töllötyskuvan sillan kupeessa. 
Turistien määrä oli valtaisa, mutta en lainkaan ihmettele miksi, kun vähääkään katsoo ympärille.. ♥
Ennen kun kukaan ehtii kysäistä, niin ei menty kertaakaan kondooliajelulle. Ihan vaan sen takia, että se on kuulemma aika tyyristä ja Venetsian kaupunkia pääsi näkemään nätisti myös kävelten!

Torin laidalla sijaitsevat Venetsian kuuluisimpiin nähtävyyksiin kuuluvat Basilica di San Marco eli Pyhän Markuksen kirkko, kirkon kellotorni Campanile di San MarcoTorre dell'Orologion kellotorni ja Dogen palatsi. Ja hei, jonkin perimätiedon mukaan Napoleonin kerrotaan kutsuneen Pyhän Markuksen toria ''Euroopan kauneimmaksi olohuoneeksi''. Tonne jos ois meidän tummanruskean, nahkaisen divaanisohvan istuttanu keskelle toria niin olisin voinu taatusti ruksata rastin tähdellisten once in a lifetime- kokemuksien kohdalle. Siinä vaiheessa olisi pitänyt kyllä suomalaisen sanonnan mukaan kätkeä se onni kel onni on, koska kostoisku olis ollu aika karmaiseva sillä juuri kun oltiin pörrätty hetki torilla niin alkoi järkyttävä ukkonen ja RANKKAsade. Jossain päin oli esiintynyt myös trombeja. Good bye Divaani.
Kysyin paikalliselta sedältä, että saisinko ottaa hänestä spontaanin potrettikuvan. 
Haha, katsokaa tuota tyytyväisyyttä mikä paistaa simistä ja hymystä.
Hän oli symppis. 
Juostiin jättiläissadetta karkuun Ristorante Principessa- ravintolaan, suhteellisen lähelle Pyhän Markuksen toria. Vettä satoi tuhansia ämpärillisiä ja ihmiset yritti rytinällä kauhoa sisään ja siinähän vasta se italialainen temperamentti pääsi valloilleen kun tarjoilijat topuutteli niitä ja sulki verhoja naaman edestä yms. Yksi hauska naisporukka jäi ottamaan selfieitä rätimärkinä ja nauroivat niin räkäistä naurua päälle, että ihan ilo tarttui meihin vierellä istuviinkin. :)
Edessä makaava spaghetti carbonara- annos ei ole mikä tahansa sattumanvarainen keltamöltti lautasella , vaan maailman paras spaghetti carbonara mitä olen koskaan eläissäni syönyt! Harmiksemme hinta oli myös sen mukainen, kun päälle tuli vielä service- maksut. Mutta tämä hiukan tyyriimpi ravintolakokemus oli kaikkien niiden makuelämysten arvoinen. Niin tuoretta, makoisaa ja hyvää. Arvosanaksi annan 10!
Uskomattoman upea auringonlasku pilviharsoon piiloutuneena. ♥
Yhden nukutun yön jälkeen teimme päiväreissun Veronaan. Interreil-passilla pääsimme ilmaiseksi taittamaan junamatkan sinne, matkaa oli muistaakseni ehkä joku 1h ellen ihan totaalisen väärin muista. Kuvassa esiintyvät jätskit on ostettu semmosta jäätelöbaarista missä voi ite valmistaa ton ja lopuksi törkätään vaan puntariin ja odotetaan rapeaa kilohintaa. Oli kyllä nannaa!
Vesipullo oli oltava täynnä koko ajan. Hiostavan kuuma ilma oli, etenkin jos kuljettiin sisämaassa ilman vilvoittelumahdollisuuksia kuten mereen pulahtamista. Verona oli kaunis kaupunki, vähän niinkuin Venetsia, mutta pienemmässä ja kompaktimmassa taskukoossa. Oltiin todella tyytyväisiä, että lähdettiin päiväksi vähän rauhallisempaa paikkaan, koska Venetsiassa sitä hulinaa ja ihmisjoukkiota riitti. Yhtään Venetsiaa paikkana väheksymättä, mutta kai tämmöselle Ilmajoki-juntille toi oli vaan välillä vähän liikaa. 
Romeo&Julia- rakkaustarinasta tuttu Julian parveke ja häntä esittävä patsas. Pitää koskettaa rintaa, että voisi olla yhtä hedelmällinen kun hän, jos oikein muistan. Ja mua naurattaa toi kuva, koska näytän ihan siltä että olisin raskaana,,, Oli muuten aika karua miten nesteet kerääntyi kroppaan kuumuuden, suolaisen ruoan ja juoman vaikutuksesta. Vaikka ei todellakaan ryypiskelty reilillä, muutamana iltana otettiin muutamat lasilliset enemmän kun vietettiin iltaa. Muuten silloin tällöin saatoin ottaa yhden valkkarilasin ulkona syödessä, oon nimittäin todella huono juomaan viiniä ja lähes aina limsa on mun mielestä parempi vaihtoehto, maultaan ja muutenkin. Onko ketään muita sielunsiskoja? :D
Ei mikään perinteinen grafittiseinä - vaan seinä, missä on lukuisten ihmisten kädenjälki rakkaustekstien ja runojen muodossa.
Palatessamme Romeon & Julian romanttisilta alkulähteiltä, kierreltiin vaatekauppoja ja shoppailin itselleni ton maailmasta ihanimman heinähellehatun. 
Just love it!
Verona 2015 jätti myös minuun jäljen. 

Luin Visit-plussasta, että Venetsian karnevaalit on yksi tunnetuimmista ja suosituimmista tapahtumista Venetsiassa. Karnevaali houkuttelee Venetsiaan massoittain turisteja, tarkkaa lukua ei tiedetä, mutta uskotaan että karnevaalien aikana kaupungissa vierailee kolme miljoonaa ihmistä. ''Ensimmäinen kerran karnevaali Venetsiassa oli mainittu paperissa vuona 1094. Kuitenkin karnevaalin perinteet ovat paljon vanhempi ja karnevaalin juuressa ovat pakanallisia juhlia. Uskotaan, että vuodesta 1162 Karnevaali pidettiin vuosittain. 
Vuonna 1296 karnevaali julistettiin viralliseksi juhlaksi.
 Keskiaikoina Karnevaali kesti kuusi viikkoa, joulukuuta 26 alkaen.
Tuolloin karnevaalin aikana jossain määrin pehmennetty rikkojen ja köyhien välinen raja. Maskien varjolla ihmisillä oli mahdollisuus tehdä, mikä oli mahdotonta hyväksyä toisessa ajassa. Mutta naamarit käytettiin myös rikollisia, ja tämä vastaan oli jatkuva taistelu.''


Italiassa parasta oli..

☻ Syödä aitoa italialaista jätskiä, eikä edes pallojen hinnat olleet niin pilvissä mitä olisi voinu luulla
Syödä oikeasti sitä maailman parasta pasta carbonaraa tyytyväisenä katoksen alla, kun ulkona sataa mummoja ja äkehiä
☻ Istua tyttöjen kanssa iltaa ennen nukkumaanmenoa viinilasien äärellä, tuntien pientä elokuvamaista hienostuneisuutta 
☻ Nojata sillankaidetta vasten ja seurata virtaavaa vettä, missä kondoolit kuljettivat ihmisiä läpi historian haminan
☻ Todeta italialaisen temperamentin olevan ihan omaa luokkaansa. Meidän hotellin miestarjoilija heitti hyvin rohkeaa italianoläppää meidän maksaessa aulassa. Oli se sitten siitä kuinka Riina ''keskeytti'' minun ja hänen tärkeän keskustelun, tai kuinka ärsyttävät aasialaiset eivät ymmärtäneet odottaa ja jonottaa oikein, tai oli se sitten matkintaa siitä kuinka me ylpeät turistit osattiin sanoa italiaksi nätisti ''Hei, kiitos ja ole hyvä'' :D Itsekään en meinannut enää pienen kielimuurinkin takia pysyä liioin kärryillä
☻ Rakennusten arkkitehtuuri, tiivis ravintoloiden määrä, ihmisten kovaääninen puhe ja pirskahteleva temperamentti tuntematonta lasta komentaessa kahvilassa (ei muuten lapsi ollut moksiskaan, Suomessa oltais varmaan tehty lastensuojeluilmoitus ja päästy IS:n lööppeihin)
☻ Ylipäätään kaupungin kauneus ja sanattomaksi tekevä romanttinen tunnelmallisuus. ♥


Kertokaahan, onko teillä mitään matkamuistoja Venetsiasta/Veronasta - tai Italiasta ylipäätään! Matkakohdevinkkejä tms?

- Ina

12 kommenttia:

 1. Hahaha pakko kyl sanoo et reissussa rähjääntyy.. Veronassaki hiki virtas ja hiukset on tuhannen solmussa XD ymmärtää kyl miks se ranskis oli paras vaihtoehto. Ja Villachis ne poliisit ois tarjonnu kahvit! Mut pelkäsin et myöhästyn junast ja kipitin takas teijä luo, ahahahahah. Ai että, mul on ikävä meijä reissua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissusa rähjääntyi välillä niin tuhottomasti, että oikeesti.. Ei enää kiinnostuksen kiikareita! :D Ja ranskisletit oli mahtavin keksintö ja onneksi niitä letitettiin toisillemme (tai minä letitin). <3 Love you girl! Hahahah ihana. Oisit nyt vaan ottanu ilmaiskaffit. Oisit ne ansainnu.

   Poista
 2. En oo käyny Italiassa muualla kuin Roomassa ja veikkaan kyllä, että tykkään paljon myös muista kaupungeista! Parin viikon päästä itseasiassa pääsenkin pikaisesti katsomaan Venetsiaa, can't wait 8) Siks oli erityisen mielenkiintosta lukea tätä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että! Ai säkö oot matkustamassa Veniceen, kuinka siistiä. <3 Syksyllä siellä ei oo varmaan ihan niin tuskaisen kuuma ja varmasti vähemmän turistiryntäystäkin. Tuut taatusti nauttimaan!! :) Ja kiva kuulla, että diggasit Anni postauksesta.

   Poista
 3. Kuulostaa niiiin mahtavalle, tahtoisin itekkin kyllä Italiaan reissulle ! ♥ Nam nuo ruokakuvatkin, nälkä iskee pakostakin. :D jäätelöhimokin iski...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että!! Älä kuule muuta sano, nyt kun pääsis jonnekin ulkomaille lämpöiseen.. <3 Miksi ruoka on niin himottavaa.. :D

   Poista
 4. Oioi kuulostaapa ihanalta! Itse vietin koko heinäkuun Italiassa isäntäperheessä Venetsian lähellä ja sen jälkeen kansainvälisellä leirillä ja näin käytännössä koko Italian. Vaikka kyseessä oli mun kolmas kerta Italiassa, niin kaikki tuntui silti yhtä uudelta ja ihanalta ja jännittävältä. Italia on vaan ihan mahtava maa! Sinne tekee mieli palata joka kerran jälkeen uudelleen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että. Sulla oli varmasti elämänmittainen ja mahtava kokemus, pääsit olemaan kansainvälisellä leirillä ja tutustumaan ihan oikeeseen italialaiseen kulttuuriin isäntäperheen kautta. Waude! Pakko on kyl päästävä Italiaan vielä.

   Poista
 5. Oi, tuttuja paikkoja Veronan kuvissa! Huhtikuussa 2014 siellä kävin, Italia on ihana maa ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! Verona oli ihana paikka, pienoiskoko Venetsiasta ja oikein kotoisan oloinen. <3

   Poista
 6. Apua ihanaa!!! Mulla oli tylsää ja ajattelin tulla lukemaan sun vanhoja postauksia, mutta mitä täältä löytykään! Voi vitsit kun mulla on ollu ikävä sun juttuja!:) Oon miettiny tosi monasti että mitäköhän Inalle kuuluu! Seurasin sun blogia aikoinaan ihan päivittäin, olit ihan paras ja oot kyllä edelleenkin!:)
  Mulle selvis vasta nyt myös, että oot mennyt naimisiin! Voi vitsi kuinka hurjaa ajatella edes tollasia asioita! Ihanat häät teillä on kyllä selvästi olleet!:) Kaikkea hyvää sulle Ina ja ihanaa että oot palannu!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että!!! Miten ihana, piristävä ja kiva kommentti. <3 Et joku on ihan miettiny, että haluaa tulla lukaisemaan mun postauksia ja kaikkee. Kiitokset sydämeni pohjasta. Hurjan suuria elämänmuutoksia tapahtunut viime aikoina, mutta kaikki muutokset ovat olleet positiivisia. Kiitos itsellesi vielä ja kaikkea hyvää :-)

   Poista