perjantai 7. elokuuta 2015

Interrail 1. Kroatia

blogikroatia
Otteita matkapäiväkirjasta: ''Hello rakas pvbook! Tää ensimmäinen päivä Splitissä oli ihan crazy. Meitä tuli vastaan yli-ihana kroatialainen mies joka vaan huusi: ''Ina'' ja sit se ohjas meidät hostellin sisään, se sijaitsee siis keskustassa, mutta vähän sivummassa. Tuli heti semmoset lämminhenkiset Balkan- fiilikset.''
blogi2
30.6 tiistaiaamuna meidän lento lähti Helsingistä kohti Kroatian Splitiä. Voi jummi kuinka tohkeissamme oltiinkaan! Mentiin vielä täydentävälle aamupalalle lentokentän Starbucksiin ennen lentoa. Riinan vanhemmat tuli meidät sympaattisesti hyvästelemään ja kattoi et meillä likoilla oli kaikki hyvin. :-D Voi sitä ilon määrää ku päästiin rinkkojemme kanssa jonon ohi erityispalvelutiskille, joten jonon päädyssä ei tarvinnut kauaa levottomasti jaloitella. 
blogi3
Ekku päivä Splitissä. Mä oon tottunu tatan ja Anan kans yöpyilemään apartmenteissa eli huoneistohostelleissa paljon kun ollaan Pohjois-Kreikassa matkailtu, joten mulla tuli tästä meidän omasta tosi kotoisat vibat. Meikä meni maate levitettävälle soffalle, sillä aikaa kun Nea & Riina sai valkata viralliset kuningassängyt meidän pienestä yksiöstä (noot). 
blogi4
Kuningas-kissa. Täplikäs sellainen, ottanut kenties mallia mustavalkoiselta Paula-vanukkaalta? Itsehän tykkään ihan kissoista, meillähän oli lapsena maailman ihanin norjalainen metsäkissa nimeltä Miska. Mutta tää rotuyksilö sähisi ja yritti tulla meidän sisälle ja se oli Nean mielestä vissiin jotenki tosi pelottava.. Sit mä tein semmosta pelotteluääntä minkä oon oppinu mun serbipaapalta, että se kaikkoais vähä kauemmas. Rakkaudella kissejä kohtaan. 
blogi8

''Oltiin sovittu, että nähdään Veeraa ja sen kaveria Annia sit illemmalla, mutta törmättiinkin toisiimme sattumalta tällä kyseisellä Bacvican rannalla. Parasta oli just se, että sanoin ääneen puoli minuuttia aikasemmin: ''Oiskohan Veera & kumppanit tällä beachilla, vähä ois hauska jos löydettäis toisemme täältä!''. Ja sitten Veera oli kuullu puhuttavan suomea ja yhtäkkiä katseemme kohtasivat ja koko porukka alkoi kiljumaan kuin vinkuintiaanit konsanaan.'' 

Ja voin kertoo, että siitä se ''jos sul lysti on niin kätes yhteen lyö'' meno alkoikin!  Miten voi olla, että ollaan sattumalta samaan aikaan reilaamassa Euroopassa ja vieläpä samassa paikassa!? Jaettu ilo on moninkertainen ilo. Veera ja Anni oli ennen Kroatiaa käyneet jo Italiassa ja toivat tullessaan mukavan amerikkalaisklopin nimeltä Charles. Hän viettikin seuraavat kolme päivää meidän kanssa, Charles oli siis yksin reilaamassa, mutta ei vaikuttanut kyllä kauheen yksinäiseltä veijarilta vaan aina tutustuessa uusiin ihmisiin hän lyöttäytyi porukkaan kuin vanha tekijä. 
blogi25
Tää ruokakuva ei oo ihan kronologisessa järjestyksessä muiden kuvien kanssa, sillä tää on meidän viimeiseltä illalta. Istuttiin iltaa kauniissa miljöössä ja saatiin huippuhyvää palvelua, taustalla soi perinteinen kroatialainen musiikki (semmosta musiikkia mitä meidän kotona on aina soitettu ku oon ollu pieni) joten ihan tippa silmässä siinä paranneltiin maailmaa. Tai no puheenaiheet vähä pompahteli laidasta laitaan kun eka puhuttiin kauheista kidnappausjutuista ja kuinka naisen ruumiita oltiin löydetty pakastimesta yms. Muistuteltiinkin toisillemme, että varovaisia pitää olla, ei vaan reissussa vaan elämässä ylipäätään. Ihmisiin ei läheskään aina voi luottaa, mutta toisaalta, liian pitkälle menevä skeptisyys ja monistunut pelko ihmisiä kohtaan voi estää paljon kokemasta. 50-50, olkaamme siis elämänjanoisia, mutta älkäämme liian sinisilmäisiä. 
blogieka2
Yhtenä iltana päätettiin Nean, Riinan, Veeran ja Annin kanssa kokata meidän hostellilla muonaa. Raasun miehen ruokakaupasta ei oikein löytynyt lihaa pasta bolognesoon, joten päädyttiin tekemään omintakeista pestopastaa. En ollut muuten koskaan syönyt moista! Ja hyvää siitä tuli, kiitos kuuluu eniten Annille.. Veeran kanssa me kannettiin oma kortemme kekoon kun huomattiin kesken kokkausten, että meillä ei oo ÖLJYÄ, eikä voida paistaa mm. sipuleita ilman öljyä. Marssittiin höntsävaatteissa keskelle keskustaa kuppi kädessä kysymään ravintolan keittiöltä lirkka oliiviöljyä. Ja ne kaato sitä oikeen kunnolla siihen kuppiin, ai että me naurettiin takaisin tullessa sille näylle, miltä me näytettiin. Olkaa siis rohkeita, vaikka näinkin päättömissä jutuissa, jos puuttuu öljyä - hakekaa sitä ravintolasta! 

Myöhemmin illalla yleisön (tovereiden) pyynnöstä aloin kertomaan mun ja Samulin rakkaustarinaa tytöille, ehkä niinkin innokkaasti, että naapurin kerrostalosta kuului kiukkuisen emännän huuto kilometrien päähän kaikuen; ''POLICIJA POLICIJA ... ...'' Hän oli näreissään siitä, että näistä tunneasioista puhuin liian kovalla äänellä kenties. :'D Siirrytiin sisälle ja lopuksi meillä oli ihana pieni rukoushetki siinä, pidettiin kaikki käsistä kiinni ja lopuksi Riina heitti  niin hauskan tilannekommentin siihen, että mitä jos sillon poliisit ois murtautunu sisälle ja muijilla siellä levollinen rukoushetki päällä. Kunnon pämppääjät. 

kroatia2
Sisäänheittäjiä Splitissä myös riitti, monet kruisaili sähköisillä potkulaudoilla ja yrittivät pitää kerta toisensa jälkeen mitä innokkaimpia mainospuheita erinäisistä baarikävelykierroksista yms. Yhdellekkään tarjoukselle ei lämmetty, mutta ainahan sitä voi muutaman hassun sanan vaihtaa. Tääkin tyyppi bongattiin samana yönä satamassa sijaitsevan puiston penkiltä, näytti olevan aika poikki rankasta jobistaan.. 
Mun rakkaat reissuystäväni. Tulevissa postauksissa tuutte kuulemaan aika paljon meidän kommelluksista, mutta voin kertoo, että oon enemmän kuin kiitollinen ja onnellinen, että sain kokea 3 viikon reppureissauksen just näiden tyttöjen kanssa. Nea ja Riina ovat siis keskenään lapsuudenystäviä ja 6. luokalla irc-gallerian kautta tutustuin Neaan ja sitä kautta Riinaan (mm. myös Veeraan ja muihin Espoon kinkkuihin♥). Oli aika hauska kertoa ihmisille meidän kaveristoorista, ei mikään perinteikkäin. 8 vuotta tunnettu, eikä loppua näy.
blogi13

Kansallispuisto Krka. Alueella on 7 vesiputousta, joista viimeisessä eli Skradinski Bukissa voi turkoosissa vedessä ihan itse pulikoida. Putousta pystyi ihastelemaan nurmikkoiselta uimarannalta, sillalta tai itse veden äärestä. Vesihän oli luonnollisesti aivan kristallinkirkasta ja paikka muutenkin ihan henkeäsalpaavan kaunis. Krkassa on myös kuulemma hyvät mahdollisuudet patikointiin. Alueella oli myös ravintolamahdollisuuksia, tietysti hiukan tyyriimpään hintaan, mutta kuitenkin. Splitistä pääsi vähän yli tunnin bussimatkalla suhteellisin helposti Krkaan. Pieni venematka siinä pitää välissä taittaa, mutta sekin oli ilmainen. Krkan alueelle oli sisäänpääsymaksu ja en yhtään muista, paljon se oli. Ehkä jotain 5-10 e luokkaa. blogi21
blogi23veeraanni
blogi09
Niin reilu ja kiva tyyppi oli tää Charles. Jaksoin ihastella kuinka itsenäinen ja positiivinen heppu hän oli, vaikka perhetaustat eivät olleet helpoimmasta päästä. Kertoi, että molemmat vanhemmat ja sisko ovat käyttäneet huumeita ja on asunut sijaisperheessäkin nuoruudessaan. Yksi reilauksen parhaimpia juttuja oli ehdottomasti se, että pääsi tutustumaan aivan uskomattoman ainutlaatuisiin ihmisiin. Niin mielenkiintoista aina kuunnella ihmisten elämäntarinoita ja mistä kulttuurista he ovat kotoisin. Samalla pystyi peilaamaan sitä kaikkea omaan kulttuuriin ja ylipäätään suomalaisuuteen tai vaikkapa serbialaisuuteen. 
blogi12
Cody vetää hirsiä monttu auki ja Veerunen iloisena aamukoppakuoriaissilmänä. Mulle, Nealle, Riinalle ja Charlesille meinasi käydä mäihäset, kun Krkaan lähtevä bussi oli ihan täpöten täynnä. Me yritettiin puhua itsemme ympäri ja Veera tuli ihanan dramaattisesta pelastamaan meidät, ''MEIDÄN ON PAKKO PÄÄSTÄ SAMAAN BUSSIIN, ei meidän kaverit voi jäädä tonne'' ja sitten saatiin tulla, mutta sillä ehdolla että istutaan/seistään ilman paikkoja. Noh, me istuttiin lattialla ja nautittiin hikisestä ilmapiiristä. Päästiinpä ainakin määränpäähän. 
blogi24
blogi18
blogi22
blogi10
Oikeastaan ensimmäinen ilta Splitissä oli ehkä koko reissun yksi ikimuistoisimmista illoista. Käytiin eka Fife- nimisessä ravintolassa syömässä halpaa ja kotitekoista ruokaa, Nea kaatoi kaljat mekkoselle ja sitten tarjoilija ja muut perässä alettiin laulamaan ''Happy birthday tooo youu... happy b-day too you''. :'D Tämän jälkeen haettiin muutamat siiderit kaupasta ja mentiin ilman mitään suurempia odotuksia satamaan hengaamaan. Charles ehdotti juomapeliä ja mä olin vähän sillee, että en mä nyt osaa englanniksi mitään drinkkipelejä pelata. Mutta ai että meillä oli hauskaa, aina ku piti huutaa ''KIPPIS'' Charles huusi ''KIPPA'' ja kuunneltiin suomimusiikkia taustalla ja kaikki oli vaan niinku jostain leffasta. Muutamat muut reilaajat ja parit paikalliset yhtyi kans meidän peliin ja yhtäkkiä alkoi ilotulitukset lentää taivaalle. Mä ainakin elin niin hetkessä, muistan kuinka onnekkaaksi itseni tunsin, kun sain hengata ihan mahtavan porukan keskellä kesäillan lämmössä. Tätäkö se reilaaminen voi olla parhaimmillaan, mä mietin.
kroatia3

Kaiken kaikkiaan, Kroatian Split oli oikeastaan ihan meidän yksi lempi paikoista (melkeinpä ansaitsisi 1. pystin) koko reilin aikana. Split oli turvallinen kaupunki, missä oli paljon vanhoja tunnelmallisia katuja ja hieno pääkävelykatu satamassa. Hinta-laatu-suhde oli loistava, kun vertasi sitten tuleviin kohteisiin mm. Venetsiaan ja Nizzaan. Turisteja oli, mutta ei mitenkään ylimalkaisen liikaa. Ei ehditty tarpeeksi nähdä Splitin kaikkia mahdollisia nähtävyyksiä yms, joten sinne aion ehdottomasti vielä uudelleen palata. ♥

Onkos teillä mitään kokemuksia Splitistä tai Kroatiasta ylipäätään? :-)

- Ina

P.S. Mitä tykkäätte tästä isommasta kuvakoosta? Itse pidän ja mietin, että josko jatkaisi tällä mahtipontimaisemmalla linjalla..

18 kommenttia:

 1. Oi, upealta vaikuttaa jo ensimmäisen postauksen perusteella! Toivottavasti oli tosiaan mahtava reissu, vaikka lienekkö epäilystäkään oliko vai ei.. ;-D

  Mun mielestä isompi kuvakoko on juuri hyvä! Mietinkin että miten nämä kuvat vaikutti niin paljon isommilta kuin edelliset.. :-D Pakko kysyä, että onko sulla muuten aikeissa tehdä videoita blogiisi niin kuin ennen? Onko tiedossa vai menetkö ihan fiilispohjalta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos!! :) Oli kyllä semmonen reissu, ettei tuu varmaan koskaan unohtumaan, niin kauan ku henki mussa pihisee. ;D Ja hyvä että kuvakoko miellyttää silmää. Ensi kerralla taidan lisätä pelkästään Bloggerin kautta kuvat, koska toi Flickr- ilmoitus pomppaa niin näkyvästi verkkokalvolle. :)

   Ja uskon, että saatan tulla tekemään videopostauksia tulevaisuudessa. Ne on aina ollu mulle niin luontevia. :)

   Poista
 2. Voi että, näyttää ihan mahtavalta! Kroatiassa oon käynyt, mutta en Splitissä ja nyt on vaan kovempi hinku päästä sinnekkin :D Kroatia on ihana maa, joten sitä on pakko kokea lisää. Samoin kuin muita Balkanin maita.
  Ja vitsi mäki haluun reilaamaan! Oon jo niin kauan suunnitellu, joten eiköhän ens kesänä sit ois jo pakko mennä. Voin vaan kuvitella kuinka mahtava ja unohtumaton kokemus se oli, kun jo pelkän postauksenkin pohjalta kuulostaa niin mainiolta :)

  Tää kuva koko on hyvä. Vitsi on niin ihanaa kun bloggaat taas <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samulinki kanssa puhuttiin, että olis joskus kiva mennä yhdessä Kroatiaan - sieltä pääsis sitte helposti Serbiaankin katsomaan sukulaisia! :-) Elämä on niin lyhyt, että kaikkia unelmia ei edes ehdi välttämättä toteuttaa joten jos on mitenkään mahdollista, niin mee ensi kesänä reilaamaan. ♥ En vaihtais reilikokemusta mihinkään!! Ja vitsi ku ihana ku tulee tämmösiä positiivarikommentteja. :-)

   Poista
 3. Huh mä luin tätä innolla, vitsit että kuulostaa niiiiiiin superkivalta !! :D Mä niin joskus kans haluisin tällaisen kokea, ihan mahtavaa. Oot suloinen ♥ Ja kuvakoosta: miellyttää mua ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah! Kiva kuulla, mä pyrin mahdollisimman paljon kertomaan niistä pienimmistäkin yksityiskohdista ja tempauksista reissulta. ♥ :3 Ja tämmöset kommentit miellyttää myös mua, haha! Ihana Hemppe, oot aina ollu niin vakkarilukija.

   Poista
 4. ei vitsi menee kylmät väreet täällä, IKÄVÄ MEIJÄN REISSUA!! ja meijän porukkaa...noo jos asiat sumpliintuu nii ollaa kohta sun riesana siellä sjoella XD lav juu! naurattaa toi "policija" xddd -Riina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. RIUNAAAA!! <3 Hahah tänne vaan. xD Vuosisadan läpästä tulee oikea true story, mitä muistellaan vielä vanhanakin.. ;) Love you

   Poista
 5. Voi vitsi ihanaa, että oot taas alkanu bloggaamaan! Niin ihana postaus ja ihania kuvia <3 Teillä on varmasti ollu mahtava reissu, oon ehkä vähän kateellinen.. Innolla ootan tulevia postauksia teijän seikkailuista :)

  VastaaPoista
 6. Ihania kuvia, olen jo pitkään haaveillut Kroatian matkasta!

  VastaaPoista
 7. Hrvatska je moja druga domovina, i ja idem tamo svakog ljeta :)! En tiedä ymmärrätkö kieltä, oma sukuni on siis Kroatiasta, ja siellä käydään joka kesä :). Oletteko kotona puhuneet mitä kieltä/kieliä?

  VastaaPoista
 8. Eiii vitsi, haluisin elää noi hetket uudelleen <3 paitsi ton kissan t. Arvaa kuka

  VastaaPoista
 9. Aivan ihania kuvia ja teidän reissu kuulostaa mahtavalta. (: Ihanaa että palasit blogaamaan, sillä sun blogi on aina kuulunu mun lemppareihin ja sitä on niin mukava lukea, kun sun hyvä fiilis aina näkyy tekstissä ja kuvissa. <3

  VastaaPoista
 10. Moi! Apua mistähän alottais :D oon lukenu sun blogia ihan hullun kauan sillon ennen ja oon niin ilonen et oot alkanu taas kirjotella :) susta pursuaa sellasta ihanan inspiroivaa elämäniloa.

  Oon ihan hullu Krotia-fani! Olen ollut Makarskassa aikoinani.
  Ihania kuvia, lisää matkapostauksia odotellessa! :)

  VastaaPoista
 11. mun piti kommentoida jo sun ihan ekaan "uuden alun" postaukseen, mutta päätin nyt tehdä kokoavan viestin tähän postaukseen;D ensinnäkin, et voi uskoa miten ONNELLINEN tuhannessa potenssissa olin kun näin instassa että olit tehnyt uuden postauksen. Melkein oikeasti siinä parit kyyneleet tirautin:D<3 on ollut ihan valtava ikävä sun pitkiä, värikkäitä, iloisia ja syvällisempiäkin postauksia sekä ennen kaikkea sun valtavirrasta erottuvaa kirjoitustyyliä ja muutenkin omannäköstä settiä. Ihanaa vaihtelua niille massatäytteisille blogeille. Lyhyesti siis, ihanaa että mun lempibloggaaja on palannut<3

  Toiseksi, paljon onnea sulle ja Samulille<3 muistan kun luin instasta(?) että olette menossa naimisiin ja ajattelin että wow kun olette nuoria (itse niin vanha pari vuotta iäkkäämpänä xD), mutta oon varma että teidän suhde on varmasti niin vahvalla pohjalla ja puhtaasta rakkaudesta koottu, eikä vain jostain illan huuman päähänpistosta keksitty tempaus, että hei mennäänpä naimisiin!!11 toivon teille kaikkea hyvää ja onnellista elämää yhdessä<3

  Kolmas asia, ah ihana Kroatia! En oo ite siellä käyny mutta nyt jotenkin se paikka tuntuu olevan monen suosiossa ja monet niin bloggaajat kuin kaveritkin on kehunu juuri splitiä kovasti. Pakko päästä käymään ja innolla ootetaan lisää reilipostauksia;) tähän loppuun vielä, olet ilmeisesti uskossa? Muistaakseni et vielä ns. vanhan blogin aikoihin ainakaan tuonut asiaa niin paljon esille. Olisi kiva kuulla tästä jotain postausta tms, jos ei vain ole liian henkilökohtaista?:)

  Tässä voisin höpöttää kaikkea turhaa vielä, mutta jospa nyt päätän tähän xD ihanaa loppukesää sulle Ina!<3

  VastaaPoista
 12. Kiitos postauksesta. Voin vain kuvitella, kuinka upea reissu on ollut, kun tuli jo pelkästä lukemisesta niin hyvä fiilis. :) Olisi mielenkiintoista lukea joskus sinun ja Samulin rakkaustarinasta, kuinka tutustuitte jne. Onnea ja siunausta avioliittoonne! :)

  VastaaPoista
 13. What's up, its fastidious article concerning media print, we all
  be familiar with media is a enormous source of facts.

  VastaaPoista
 14. I have to thank you for the efforts you have put in writing this
  blog. I'm hoping to see the same high-grade content by you later on as well.
  In truth, your creative writing abilities has motivated me to get my own, personal
  blog now ;)

  VastaaPoista