maanantai 28. joulukuuta 2015

Meidän joulu

Ennen kun syvennyn viime päivien joulukuulumisiin, haluaisin vielä kiittää uskopostauksen myönteisestä vastaanotosta. Kirjoitin kyseistä (hyvin henkilökohtaista) ''Mihin minä uskon?''- postausta liki 5 tuntia ja nyt viimeistään tiedän, että kaikki se etukäteen jännittäminen oli täysin tarpeetonta ja turhaa. Sain kauniita yksityisviestejä ja hyvin rohkaisevaa palautetta eri tahoilta ja ihmisiltä. Olen positiivisessa mielessä yllättynyt, miten fiksua ja hyvässä hengessä kirjoitettua palautetta postaus keräsikään, vaikka aihe oli hyvin paljon mielipiteitä, elämänkatsomuksia ja tunteita jakava. Aion ajan kanssa vastata jokaiseen kommenttiin. Tämä antoi lisäpontta bloggaamiseen ja vielä enemmän vapautuneesti omana itsenä olemiseen myös blogimaailman kuvioissa. Blogiin ihmiset kirjoittavat yleensä vain pieniä ja harkittuja kohtia elämästään. Joten tämänkaltaiset postaukset vaativat rohkeutta, oman sydämen avartamista, sekä ihmispaljouden edessä haavoittuvaisena seisomista. 
Tämän vuoden joulupukki oli yhtä tahditon kun edellisinäkin vuosina.
Muistan lapsena kun mietin, että miksi vanhemmat jaksavat odottaa omien lahjojensa avaamista aina tuntitolkulla? Vasta nyt kun itsellenikin on tullut ikää huomaan käyttäytyväni asenteellisesti enemmän kuin aikuinen. Lapsen ilo on jotain kauneinta kaiken sen rakkauden ja joulun sanoman kehdossa. Jotain muutosta on kai tapahtunut: nyt aikuisena pehmeät paketit on aivan ok.

Tunnen itseni niin etuoikeutetuksi, kun saan viettää joulua ja yhteistä perhejuhlaa viimeisen päälle katetuissa ruokapöydissä kolmen päivän perättäissoitolla, pelata korttipelejä läheisten kanssa, katsoa hiljaa tyytyväisenä elokuvaa sohvalla, saada ymmärtäväistä tukea itkun muodossa tulleeseen stressipurkaukseen, valvoa ja hassutella läheisten kanssa yömyöhään, muistella ääneen joulun sanomaa sekä antaa ja saada lahjoja. Me suomalaiset elämme suhteessa hyvin yltäkylläistä elämää moniin maihin ja maanosiin verrattuna. Voi kunpa me kaikki muistaisimme (osata) olla mahdollisimman kiitollisia ja tyytyväisiä juuri niihin asioihin mitä olemme osaksemme saaneet. ♥
Joulupukin aaton asu. 
Arvatkaapas käsialan perusteella, keneltä tämä paketti on? ;-D 
Jouluaaton outfit. Kävin ostamassa edeltävällä viikolla BikBokista tämän kimaltelevan topin sekä Glitteristä nappasin mukaan kyseiset kukkakorvikset. Otin ne kyllä hyvin nopeaa pois korvista, sillä ne oli aika painavat. Tärkeintä, että kuvissa näyttää vielä asiallisilta.. Mitäs tykkäätte? Olisi melkein paremmin sopinut uuden vuoden asuksi. Katotaan jaksaako silloin kuinka panostaa. :'D

Jouluaattoni starttasi klo 06.20 kimakkaan herätyskellon soittoon. Olin menossa kaupalle töihin ja arvatkaapas mitä ihanaa tapahtui siinä puoli seitsemän kieppeillä? Ana, juuri autokortin saanut, soitti yllätyksellisen puhelun mulle ja kysyi, että haluaisinko kyydin töihin kun hän sattui olemaan Ilmajoen keskustassa liikenteessä. NO KYLLÄ! Ei tarvinnut lähteä niin aikaisin pyörällä polkemaan. Mua naurattaa, kun otin ihan aamupöpperössä pienen muovirasian mukaan ja revin siihen mun ja Samulin omasta juhlajoulukinkusta maireita siivuja pikaiseksi aamupalaksi. Popitettiin Anan kanssa musiikkia tyhjällä kyläraitilla. Oli oikeesti aika hauska ja erilainen jouluaattoaamu. Työni kestivät 12.15 asti ja Ana heittikin mut sitten Koskenkorvalle Samulin perheen luo. Aamupäiväkaffien jälkeen me naiset menimmekin ensimmäiseksi rentouttavaan joulusaunaan. Laittauduimme yhdessä ja sain taas innokkaasti meikata myös muitakin. Söimme ruhtinaallisen jouluaterian kymmenpäisen porukan voimin. Tänä vuonna emme päässeet pelaamaan ulkosählyä leudon sään vuoksi, mutta ehkä ensi vuonna sitten. Lahjojen avaamisen jälkeen Samuli lähti Ahonkylään yhdelle pukittamiskierrokselle ja siitä menimme melkein suorinta tietä meille. 
Sain myös blogiyhteistyön kautta Daniel Wellingtonilta aivan ihastuttavan, merimieshenkisen rannekellon. Minulla oli entuudestaan muutaman vuoden vanha Wellingtonin ruskea nahkakello, joten päädyin siksi tähän sinivalkoiseen (isänmaalliseen!!) kelloon.

Jos joulupukki ei muistanut sinua ollenkaan käytännöllisen somalla rannekellolla ja satut tykkäämään Daniel Wellingtonista; INANEN- koodilla saatte -15% alennusta kaikista kelloista. Mun DW:n kellon linkkiin pääset suoraan täältä.  
 Tänä vuonna innostuin toden teolla jouluaskarteluista! Hauska DIY-joululahjaidea oli lisätä lasipurnukkaan makeisia ja niiden sekaan itsetehtyjä paperilappuja joissa oli henkilökohtainen viesti lahjan saajalle. Jos olisi jäänyt enemmän suunnittelu- ja toteutusaikaa, olisin leipaassut maistuvat suklaakeksit ihan omasta takaa. Ehkä ensi jouluna.

Ja seuraavissa kuvissa joululahjojen esittelyä hyvässä hengessä. :-D


Tässä paras joululahja, joka oli jo liian iso pakettiin.
Mun on pakko arvostaa mun äitiä vielä entistä enemmän, sillä hän teki jokaikiseen lahjaan omat, persoonalliset pakettikortit.♥☺ Uskon, että äidiltäni olen perinyt jonkin sortin kuvataiteellisuutta geeneihini, tokikin myös isäni isältä joka piirsi täydellisiä henkilökuvia ihmisistä ulkomuistista. Me molemmat äidin kanssa tykätään piirtää, maalata ja tehdä kaikkea söpöä käsin (aina kun mielenkiinto ja panostus siihen yltää..)
Pakko kyllä vielä mainita, että kyllä anoppi tietää mä tarvitsen.. Juustokakkuvuoka ja kakkulapio ovat vastikään innostuneen leipurivaimon vakiovarusteita. Samulin veljeltä sain raakasuklaan valmistuspaketin, mikä tuli kuin tilauksesta. Aivan mahtava joululahja. Pitänee ensi viikolla valmistaa raakasuklaata, eihän sen pitäisi olla kauhean vaikeaa?
Rakkaat kummilapset. ♥
Kaunis timanttiristi Samulilta. ♥ Niiiiin kiitollinen tästä lahjasta, sillä olen kauan toivonut kunnon ristikaulakorua itselleni, koska en ole ennemmin sellaista omistanut muotiristikoruja lukuunottamatta.

Oliko teillä mukava joulu? Onko teillä nostalgisia tuntoja nostattavia joulutraditioita perheessänne vai miten vietitte joulunne? :-)

Olen mielissäni, sillä ensi viikolla aion nauttia joululoman antimista urheillen, ystäviä nähden, pitkään nukkuen, asuntoa siivoskellen, koulujuttuja tehden ja muuten vaan rentoillen. Nauttikaahan tekin lukijat hyvät, missä ikinä menettekin. Palaillaan. ♥

- Ina


4 kommenttia:

 1. Kiva lapselle tuommoinen joulupukki? :O eikö hänelle suoda oikeaa joulupukkia? :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulupukki on risaisesta ulkonäöstään huolimatta hauska, lempeä ja jakaa aitoa joulumieltä meidän perheen joulussa! Joten ei tarvitse huolehtia, että meidän pikku-Ester jäisi osattomana joulupukin ilosta lapsena. :-) Hänhän on vasta vähän päälle vuoden, joten ei hirveästi tajua miltä Kuuman Linjan joulupukki näyttää.

   Poista
  2. Mietin lähinnä että aijottwko myöhempinä vuosina ihan oikeaan joulupukkiperinteeseen opettaa? Tuohon pukkiin ei varmaan kukaan usko toivottavasti :D

   Poista
 2. minkä merkkinen toi meikki/korostus paletti on:)?

  VastaaPoista