keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Fysio 2000 - uusi kuntosalikokeilu

Iloiset yöterveiset tältä iltakukkujalta! Eletään jo yli puolen välin tammikuuta (härkäviikot rulez!) ja monella meistä on kovat piipussa. Laihdutus, kiinteytys, kuntosali, ruokavalio, aerobinen, -5 kg kesäksi ja kokonaisvaltainen hyvinvointi ovat tämän hetken kuumia perunoita ihmisten huulilla, mitä on jo pelkästään päivittäisiin Iltalehtien otsikoihin uskominen. Paitsi en tiedä kuinka moni karttaa ainakin tämän talven perunaa ja muuta ylitsepursuavaa ''hiilarihöttöä'' ennen kuin kesän odotetut grillihetket ovat täällä taas.. Sen pidemmittä puheitta, tartutaan tämän postauksen aiheeseen eli Fysio 2000- kuntosali/fysioterapia/hierontapalvelujen ytimeen! 
Näin alkuun voisin kertoa, että olen suurinpiirtein 3 vuotta käynyt enemmän ja vähemmän säännöllisesti kuntosalilla. Salisäännöllisyyteni on painottunut lähestulkoon aina tammi-toukokuu- väliselle ajanjaksolle, sillä myönnettävä on, että tähän aikaan vuodesta motivaatio on aina korkeimmillaan. Kokemuksen syvällä rintaäänellä voin todeta, että silloin kun jaksan panostaa omaan terveyteeni kokonaisvaltaisesti ja eri toten fyysiseen osa-alueeseen, koen elämäni paljon mielekkäämmäksi ja se säteilee suoraan kuvitteellista D-vitamiinia ja auringonvaloa henkiseen hyvinvointiini. Silloin kun kroppa voi hyvin, pää toimii hyvin. Jaksaa keskittyä paremmin kouluun ja töihin, sekä on enemmän energiaa hoitaa velvollisuudet ja nauttia ylipäätään elämän eri mausteista.

Mä pohojalaasena flikkana otin luurin käteen ja päätin ottaa suoraan yhteyttä FYSIO 2000- henkilökuntaan! ;D Olin kauan pyöritellyt mielessäni ajatusta siitä, että lähtisiköhän Ilmajoen paikallinen yritys kanssani blogiyhteistyöhön. Kysyvä ei tieltä eksy, joten sain mitä parhaimman mahdollisen startin vuodelle 2016 kun saan aloittaa yhteistyön FYSIO 2000- kanssa ja tutustua tähän monipuoliseen hyvinvointipalveluiden tarjoajaan.
Se, mikä Fysiossa teki vaikutuksen minuun, oli:
- ammattitaitoinen osaaminen
- joustavat aukioloajat kuntosalille
 - kuntosalilaitteiden monipuolisuus 
- miellyttävä ilmapiiri. 

FYSIO 2000 omia nettisivuja lainaten:
''Fysio 2000 on monipuolinen hyvinvointipalveluiden tarjoaja Etelä-Pohjanmaalla. Olemme toimineet alalla jo vuodesta 2000 lähtien, joten kokemusta on ehtinyt karttua niin fysioterapeuttisista hoidoista, kuin kuntosalitoiminnastakin.
Fysio 2000 tarjoaa kuntosali- ja personal training palveluiden lisäksi laadukasta ja kokonaisvaltaista urheilufysioterapian ja fysiikkavalmennuksen yhdistelmää eri urheilulajien tarpeisiin räätälöitynä.''
Fysio 2000- kuntosalissa tunnelma on mielestäni siksi niin kehumisen arvoinen, sillä palvelut/hoidot ovat suunnatut hyvin erilaisille yksilöille ja eri elämäntilanteissa oleville. Koska Fysio sanansa mukaisesti tarjoaa ennen kaikkea ammattitaitoista fysioterapiapalvelua toimintaterapiasta neurologiseen kuntoutukseen, Fysiossa voi tavata yhtä lailla ihmisen joka opettelee vakavan onnettomuuden ja vammautumisen jälkeen uudestaan kävelemään taikka tyypin, joka treenaa bikini fitness- kisoihin. Väliin mahtuu monenmoista tallaajaa ja treenaajaa, eikä tässä salissa ole mielestäni lainkaan pinnallista ulkonäkökeskeisen tuijottelun tuntua. Tämä vaikuttaa välittömästi salin kodikkuuteen ja siihen, että siellä on mukava treenata omana itsenä ja omista lähtökohdista/treenitasosta käsin.
Fysiossa on suosittu kotimaista laatua myös DAVID- kuntosalilaitteissa, innovatiivisissa DAVID Core Zone laitteistokokonaisuudella, joka tähtää selkäongelmien ennaltaehkäisyyn. Tämän laitesarjan lisäksi Davidin laitesarjasta on valittu mukaan sellaisia fysioterapeuttisia laitteita, joita ei totutusti ole perinteisillä saleilla (esim. niskahartialaite) Heiltä löytyy myös erityisesti neurologisen kuntoutujien, ikäihmisten ja liikuntarajoittesten harjoitteluun suunniteltu NU-STEP harjoittelulaite!

Tiivistetysti: Myös neurologisen kuntoutujien, ikäihmisten ja liikuntarajoitteisten harjoitteluun optimaaliset laitteet sopivat ihan yhtä hyvin myös ''tavalliselle'' treenaajalle. Laitteisiin saa hauskasti nappia painamalla lisättyä lisää painoa ja vastusta, joten tämä on kiva plussa muuten kattavan peruspuntin ja toiminnallisen tilan sisältämien etujen lisäksi. 
(mm. steppilaudat, isot kuntopallot ja huippu tehokas TRX- nauha)

Tästä pääset FYSIO 2000 fb-sivuille ja tästä virallisille nettisivuille. 
Salin siisti yleiskuva ja sinisen sävyinen värimaailma ovat myös mieleeni.
Tää nappisysteemi aiheutti mussa ensimmäistä kertaa ainakin hiukan hilpeyttä. Hauskan helppo!
Jos sinulla heräsi kiinnostus FYSIO 2000 palveluja kohtaan, asut joko Ilmajoella tai Seinäjoella (tai lähikunnissa) niin tässä ensialkuun hinnastoa esim. kuntosalikortista:

1kk - 99
2kk - 139
3kk - 169
5kk - 259
6kk - 289
9kk - 399

Vuosikortti 39/kk tai kertamaksulla 445

Huom! 
Kaikki kuntosalikortit sisältävät henkilökohtaisen ohjelman ja ohjauksen salilla. (+ Liikunta- ja kulttuurisetelit käyvät ja opiskelijakortilla saa -10% alennusta)

Näihin kuviin, unelmiin ja tunnelmiin..

- Ina

P.S. Teille lukijoille vielä pieni gallup! Käyttekö itse kuntosalilla vai koetteko sen tarpeelliseksi? Mitä ominaisuuksia arvostat kuntosalissa/liikuntapalveluissa? Onko kroppakärpänen iskenyt ja miten pidät huolen kokonaisvaltaisesta terveydestäsi? :-)

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, minkälaisia postauksia toivoisitte tämän aiheen tiimoilta? Arvostaisin suuresti, jos vastaisitte edes yhteen kysymykseen näistä. Kiitos jo etukäteen. ♥

11 kommenttia:

 1. Treenaan 4krt viikossa salilla ja mukavan vastaanoton sekä rennon ilmapiirin lisäksi arvostan sitä että laitteisiin on panostettu (viat korjataan pian jos sellaisia ilmenee) ja että vapaita painoja on monipuolisesti ja riittävästi. :)

  Kyllä mua kiinnostaa että mitä sä siellä salilla teet ja mikä on sun suosikkitreeni? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vautsi! :-) 4 krt viikossa on tosi hyvä määrä. Itse oon tehnyt sellaisen sopimuksen kaverin kanssa, että käydään vakiona 3 krt viikossa salilla - ja siitä ei jousteta. Sitten voi käydä tekemässä ylimääräisen kuntosalitreenin jos jää aikaa ja huvittaa, toki muun arkiliikunnan/lenkkeilyn/ryhmäliikuntatuntien ohella. Kun vaan pääsis takaisin lenkkeilemään (pois nämä kylmät hirmupakkaset) ja sais perseensä liikutettua ryhmäliikuntatunneille, salille jotenkin niin paljon helpompi mennä. :''D Vaikka tykkään ryhmäliikuntatunneista kovasti, aloittamisen vaikeus taitaa olla siis kyseessä..

   Poista
 2. Käyns salilla/ treenaamassa 7-10 kertaa viikossa ja salikärpänen iski joskus vähän päälle kaksi vuotta sitten oikeen kunnolla! Sitä ennen olin pelannut fudistä ja nyt sitäkin on tullut potkittua reilu 15 vuotta ♥
  Salilla kuitenkin arvostan sitä, että siellä on tilaa ja vapaita painoja menen salille mihin kellon aikaan tahansa. Peilit on plussaa ! Sillä silloin pystyy kattomaan tekeekö liikkeen oikein vai onko jotain korjattavaa :) Mukana ja auttava ilmapiiri tuo sellaisen olon että kuntosalia voisi kutsua jo melkein toiseksi kodiksi :D

  Kiinnostaisi tietää millaisia treenejä teet ja ehkä jotain esimerkki treenejä ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 7-10 krt viikossa??? Tuo on jo aika hurja määrä. Missäs sun lepopäivät on?

   Poista
  2. Munkin korvaan kuulosti aluksi tosi hurjalta luvulta, mutta jos se 7/10 krt viikossa sisällyttää luultavasti jotain muutakin liikuntamuotoa kun kuntosalin, vai? :-) Mutta jokatapauksessa, todella kova intensiteetti ja motivaatio sulla liikkumiseen Oona! Hieno homma. Tosiaan kun muistaa vaan tarpeeksi levätä, niin mikäpä siinä. :-) Mä diggailen kans vapaista painoista ja siitä, että kaiuttimista tulee kunnolla jtn hyvää salimusaa (vaikka sitä rokkia, vaikka en muuten kuuntele xD). Ja peilit on kyllä plussaa todellakin, onneksi Fysioltakin niitä riittävästi löytyy! Pysyy liikeradat suorina, haha. Voisin lähitulevaisuudessa mun saliohjelmasta jotain skriivailla, ehkäpä ehkäpä. Kiitos vinkistä!

   Poista
 3. Itse panostan enemmän juoksuun,mutta lihaskuntoakin tulee treenattua pari kertaa viikossa :) Kiinnostais tietää sun tavoitteista ja ruokavaliosta enemmänkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että! Juokseminen on kyllä niin ihanaa ja antoisaa, kun siihen pääsee kiinni. Mulla juoksurulianssi on yleensä startannut talvilevolta tossa keväällä ennen kesää. Mä voisin kirjoittaa noista kyseisistä aiheista tulevaisuudessa jotain pientä!

   Poista
 4. Oon jo pidemmän aikaa käynyt melko aktiivisesti salilla/ryhmäliikuntatunneilla. Viime aikoina salilla käyminen ei ole juuri kiinnostanut, mutta ryhmäliikuntatunneilla olen käynyt sitäkin aktiivisemmin. Viime aikoina olen yrittänyt myös panostaa kehonhuoltoon aiempaa enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ryhmäliikuntatunnit on pop! :-D Mulla olis vielä paikalliseen Kuntoplassiin joku 7 krt jäljellä, pitäis vaan jaksaa raahautua sinne. Miksi se on niin vaikeaa venyneen tauon jälkeen? Salille on jotenkin matalampi kynnys mennä. Kehonhuoltoon kannattaakin jokaisen varmasti kiinnittää huomiota, sillä kun on ihan valtavasti terveysvaikutuksia. :-)

   Poista
 5. Wou hei tää on siisti yhteistyöhomma! Kyllä näyttää sisustus komialta ja muutenkin houkuttelevammalta kuin opiston tai koskenkorvan sali! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä kuule muuta viserrä! :-D Hauska, että lähtivät mukaan. Aina kannattaa kysyä, nimittäin kysyvähän ei tieltä eksy xD On kyllä miellyttävä sali, kannattaa joskus tulla testaamaan!!

   Poista