keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Soveltuvuuskoetulokset

Pikkuisen yli 2 viikkoa sitten elettiin jännittäviä aikoja. Yritin jatkuvasti uskotella alitajunnalleni, että ''enää lepoa vain'' sekä ''tärkein työ on jo tehty''- mantraa. Syväsuuntautunut innostus päästä näyttämään viimeiset sitruunanmehut VAKAVA-kokeelle ja möyryävä jännitys vatsanpohjassa. Edellispäivän aktiivinen perässäjuokseminen 1,5 vuotiaan tahdissa piti ajatukset joten kuten aisoissa ja mielen kiireisenä (sekä kropan hikisenä). Illan yhteisrukoukset Pirkkalan houstaajieni kanssa, tapahtukoon niin kuin Herran tahto on - kaikessa ylipäätään, mutta erityisesti tulevaisuudennäkymien suhteen. Missähän on mun paikka ensi syksynä? Tuleeko minusta luokanopettaja? Missä kaupungissa tulen asumaan seuraavat vuoteni? Vai tuleeko musta jotain ihan muuta, mistä en ole uskaltanut tai osannut edes vielä haaveilla? Isojen kysymyksien äärellä. Ja tiedän, että en ole näiden kanssa ainut. 
Maanantaina lähdimme Samulin vapaiden alkaessa Tampereelle laatuaikaa viettämään. Yövyimme yhden yön Tampereen Holiday Clubin kylpylässä. Ihailtiin kauniin Näsijärven valokuvamaisia maisemia parvekkeen lisäksi myös iltakävelyn merkeissä. Päivällä käytiin kylpylän puolella polskimassa ja mä pääsin pitkästä aikaa hierontaan. Mulla on todella syvällä paikat jumissa tuolta niska-hartia-seudulta, joten pienen alkupyörryttämisen jälkeen hieronta tuntui todella rentouttavalta. Sudennälkäisinä syötiin hotellin ravintolassa maukkaat pizzat ja päiviteltiin sitä, kuinka toisen pizza näyttää lähestulkoon aina paremmalta kun oma. Päädyttiin siihen tulokseen, että se on täysin psykologinen juttu. Se mitä itsellä ei ole, houkuttelee ihmisluontoa toden teolla. Pizza elävänä esimerkkinä tästä arkipäivän havainnosta. 
Tampere on kaupunkina vienyt meidän molempien sydämen jo aikoja sitten. Tai mun sydämen vienyt jo todella kauan aikaa sitten. Tapparan lisäksi ainoastaan Tampereen hotelliaamupalalta saattaa saada mustamakkaraa puolukkahillon kera. Tiedättekö sen tunteen, kun on unelmoinut yhdessä parina jostain tietystä paikasta ja elämänmuutoksesta pitkään? 
Tänään aamulla sain lukea netistä soveltuvuuskoetulokset etsien omaa nimeä pitkästä nimilitaniasta pienen pienessä aamutäpinässä. Samalla kun Samuli tuhisi siinä mun vieressä, hengitystahdin salpaantuessa mietin vaan, että onko mun nimeä siellä ollenkaan. Ja olihan se. Sydän jätti varmaan lyönnin välistä. Ja kaupunkina oli 1. vaihtoehdon (Tampere luokanopettaja) sijasta 2. vaihtoehtoni eli (Rauma luokanopettaja).  Minä ja Rauma. Ensimmäisenä nanosekunnin helpotus, että onneksi se ei ollut se toinen R:llä alkava eli Rovaniemi (koska niin kaukana kotoa, vaikka olen paljon kehuja kyseisestä yliopistosta kuullut). 
Siinä samassa iski hirveä pommitus KOPin whatsapp-ryhmään ja kuinka ilolla sai lukea viestejä, miten äärettömän moni meistä sai soveltuvuuskoekutsun. Ihan älytöntä. Olin varmaan lievässä shokkitilassa ja jännitys alkoi purkautumaan ulos hiljalleen. Ensimmäisenä koin ehkä pientä pettymystä siitä, että ykköstoiveeni Tampereen OKL:stä jäi sivu suun. Aloin heti kuitenkin iloitsemaan siitä, että sain ylipäätään soveltuvuuskoekutsun ja koin valtavaa ylpeydentunnetta omasta taipaleestani. Läpi itkuisten juoksulenkkien, 2 lähiomaisen kuoleman ja hetkittäisten epävarmuustekijöiden kanssa painiminen teki tästä keväästä yhden elämäni vaikeimmista. Samalla se teki tästä keväästä yhden elämäni antoisimmista. Kaikki se työ ja puurtaminen tuotti tulosta, enkä ole koskaan elämässäni panostanut mihinkään kouluun liittyvään näin paljon kun tähän.
Soitin Tampereen yliopistoon ja sain selville, että multa vain ja ainoastaan naurettavat puuttui 0,5 pistettä Tampereen OKL:n soveltuvuuskoekutsusta. Mä nauroin. Ja se yliopistonainen naurahti ja pahoittelu puhelun toisen päässä myös, kuinka itkettävän pienestä se oli kiinni. Olin jo 2-3 tuntia elänyt siinä tunteessa, että Rauma on se mun tuleva opiskelupaikka jos on tullakseen. Samalla unohdin Tampereen mielestäni kokonaan, se ovi oli jo sulkeutunut multa kokonaan. Sain kuitenkin tietää, että mua odottaa Rauman lisäksi soveltuvuuskokeet Tampereen yliopiston varhaiskasvatukseen. WAUTSI! Nyt mulla on Rauman jälkeen yksi varavaihto ja mahdollinen takaportti avoinna. Vaikka mä ensisijaisesti luokanopettajaksi haluan, en todellakaan halua sulkea pois varhaiskasvatuksen porttia. Molemmista mulla on soveltuvuuskokeet kesäkuun alussa ja 1.7 saan tietää, pääsenkö kumpaankaan. Pitäkää kaikki peukut ja varpaat pystyssä, että loistan edes jommissa kummissa soveltuvuuskokeissa! Tapahtukoon Jumalan tahto tässäkin asiassa, kun kerran Hänen viisaampaa johdatusta olen tähän opiskeluasiaan rukoillut. ♥ Uskon, että olemalla oma itseni soveltuvuuskokeissa riittää kyllä. Siunatuin ja levollisin mielin kohti tulevia haasteita. Kiitollisin mielin siitä, että saamme askeltaa turvallisesti Hänen kirkkautensa alla. 

- Ina

32 kommenttia:

 1. Ei vitsi miten voikaan jäädä noin pienestä kiinni! Mutta Rauman soveltuvuuskokeissa nähdään, itsellä se oli ensimmäisenä vaihtoehtona :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä muuta viserrä! :-D Ihan uskomaton juttu, ei oikeesti käsitä. Mutta onneksi kutsu tuli kuitenkin kahteen paikkaan, huh ois ollu hirveetä jos ois jääny ilman.. Ja wau, onnea hirveesti soveltuvuuksiin. Tuut nykäsemään hihasta jos istutaan molemmat ihan paniikissa siellä käytävällä odottamassa omaa haastatteluaikaa! xD

   Poista
 2. Hei onnea hurjasti soveltuvuuskokeisiin pääsystä! Oon ite samassa tilanteessa, VAKAVAsta selvitty ja kahteen soveltuvuuskokeeseen tuli kutsu. Molemmat Raumalla. Ajauduin pitkästä aikaa lukemaan sun blogia, ja piristi kyllä kummasti iltaa! Täytyykin muistaa useemmin taas vierailla sun blogissa, kirjotat niin hyvin ja oot aivan ihana persoona :) ja tsemppiä vielä tuleviin koitoksiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Waude wau! Onnittelut myös sinne suuntaan, eikö tunnukin niin mahtavalta kun uurastuksen jälkeen saa tämmösen palkinnon mitä tänä aamuna? :3 Vaikka vielä ei koulupaikkaa oo lunastettu, on tämä yksi askel lähempänä. Tuu ihmeessä myös moikkaamaan Rauman soveltuvuuskokeissa jos on joku hiljainen situation siellä käytävällä ku kaikki odottaa kuumeisina omaa haastatteluaan. xD Hahah. Ja siis kiitos vielä älyttömän piristävistä kommenteista. ♥♥

   Poista
  2. Jep, tuntuu aika mahtavalta, on ainakin jotain tsäänssejä päästä opiskelemaan :3 Joo yritän ehdottomasti bongata sut siellä ja uskaltautua juttelemaan, jos siihen on tilaisuus. ☆

   Poista
 3. Onnea hurjan paljon! Oli ihana lukea tätä postausta ja sun tuntemuksia :) Itsellä luvassa soveltuvuuskokeet Savonlinnaan luokanopettajaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ja samoin hei myös sinne! :-) Uskon, että aika moni VAKAVAn (tai minkä tahansa muun pääsykoerumban) läpikäynyt voi samaistua näihin fiiliksiin. Hirmuisesti tsemppiä Savonlinnan soveltuvuuskokeisiin ♥

   Poista
 4. Oho! Onnea :) entäs sitten jos pääset raumalle? Muutatteko molemmat sinne vai onko samulilla tampereella koulu? Ja en tiennytkään että hait myös varhaiskasvatusta. Tuntuu hassulta että kaikki haluaa luokanopettajaks ja silti hakee lastentarhanopeks? Kuitenki lto n työ on täysin erilaista..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :-) Katsotaan nyt, tuleeko sitä koulupaikkaa vai ei, vielä ei uskalla juhlia.. Kaikki on vielä täysin auki ennen 1.7 eli sitä päivää kun julkaistaan lopulliset pääsykoetulokset. Ja siis ainoastaan 3 luokanopettajakoulutukseen voi hakea ja kun hakumahdollisuuksia on muistaakseni 6 niin olisi typerää jättää ne tyhjiksi, joten pistin siksi varhaiskasvatuksen yhdeksi potentiaaliseksi vaihtoehdoksi. Vaikka se työ on erilaista kun luokanopettajan työ, en näkisi sitä ihan täysin mahdottomana vaihtoehtona ollenkaan. Varhaiskasvatuksen kautta voi myös jossain vaiheessa päästä lukemaan itsensä myös luokanopettajaksi. Mutta ei mennä asioiden edelle vielä.

   Poista
  2. Eihän se tyhmä idea ole:) 3 vuoden jälkeen kun on kandin paperit taskussa voi hakea maisterivaiheeseen luokanopettajapuolelle, mikä muuten on huomattavasti helpompaa kuin VAKAVA:n kautta hakeminen! Tällöin saa hyvät mahdollisuudet päästä opettamaan esi- ja alkuopetuksen ryhmiä (1.-2. Luokat), mikä taas on luokanopettajaopiskelijoille mahdollista jos he erikseen valitsevat sivuaineekseen esi- ja alkuopetuksen. Eli kyllä tuota lto-polkuakin pitkin aukeaa useita hyviä mahdollisuuksia :) t. LO-opiskelija Jyväskylästä (yksi kaveri aikoo tuota polkua just hyödyntää kun opeksi haluaa mut myös pätevyyden lastentarhaan:))

   Poista
 5. Oi, onnittelut! :) Muistan ite vielä niin hyvin sen tunteen ja helpotuksen määrän kun löysin nimeni noilta listoilta vuosi sitten ja suuntasin peräti 4 soveltuvuuskokeeseen! Eilenkin olin nostalgisissa tunnelmissa tsekkaamassa noita listoja, näin tulevana tutorina kun halusin nähdä onko tuttuja nimiä listalla :)
  Itse kävin myös vuosi sitten Rauman soveltuvuuskokeissa ja mulla on kyllä ihan 100% luotto sun suoriutumiseen siellä. Ole vaan oma itsesi!

  Ja tottakai käy myös varhaiskasvatuksen kokeessa. Olen kuullut, että sitäkin kautta voisi myöhemmin (vissiin kandin jälkeen) hakea uudestaan eri väylää luokanopettajakoulutukseen :o Näin ollen sun ei tarvitsisi hylätä luokanopettaja haaveita :)

  Joka tapauksessa oon tosi ilonen sun puolesta ja toivottavasti nähdään ensi vuonna talvipäivillä kun samalla alalla ollaan ;D
  Terkuin tuleva erityisopettaja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että! Ja kyllä ehdottomasti tässä loppukeväässä on jännityksensekaista tunnelmaa kun tyypit hakee kouluihin ja tuleva mahdollinen aikakausi siintää edessä. ;-D

   Kiitoksia todella ihanista tsempeistä! <3 Ihana, kun täällä suurin osa kommentoijista on niin lämpimiä ja ystävällisiä.

   Ilman muuta aion mennä varhaiskasvatuksen kokeeseen enkä halua sulkea mitään portteja pois. Näin mäkin ymmärsin, että kandin jälkeen on mahdollista vielä opiskella luokanopettajaksi toista väylää pitkin. Ei kuulosta hassummalta ollenkaan! Hahah ja talvipäivillä hyvän sään tullen nähdään ;-)

   Poista
 6. Hei Ina, onnea ihan valtavasti näistä, oot tehny kovan työn! :) Oon ite luokanopeopiskelija Oulussa ja mulla on vaan pelkkää hyvää sanottavaa tästä koulutuksesta. Haluun myös sanoa, että mun moni kaveri kun opiskeee VAKA-puolella, niin sekin vaihtoehto on ehdottomasti ihan huippu koulutuksena. onnea vielä loppurutistukseen :)

  VastaaPoista
 7. Oii vähänkö kiva lukea tällästä! :) Ja vielä kaksi vaihtoehtoa. Mä voin vaa kuvitella miten jännittävää on tietää pääsekö kokeisiin vai ei. Tsemppiä niihin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihih, voi kiitoksia! No se jännitys tuona kyseisenä aamuna oli ihan hurrrrrja!! :-D Let's see

   Poista
 8. Voi vitsi, onnee! :) Isoin karsintahan tehdään VAKAVA-vaiheessa, eli nyt on taas paljon paremmat mahdollisuudet päästä :) Mun kaveri opiskelee Raumalla luokanopettajaks ja on tykännyt tosi paljon! Soveltuvuuskokeet ei (ainakaan 2012) ollu siellä läheskään niin pahat kuin meillä Turussa, jossa ryhmätehtävän lisäks oli kaks erilaista matemaattis-luonnontieteellistä koetta. Rauman yksilöhaastattelussa oli paljon helpompi päästä ns. loistamaan! :) Tsemppiä ihan hurjasti kakkosvaiheeseen, ihan varmasti omana itsenä oleminen on paras mitä voit tehdä! :)
  Nimim. Omissa soveltuvuuskokeissa samalla kun muut kerto mitä kaikkee opetustyötä ne on vuosien varrella tehneet, itse kerroin rehellisesti, että koska lakkiaiset oli ollu just pari päivää sitten, niin minkäänlaista kokemusta ei oo koulumaailmasta muutakun oppilaana, mut kiinnostusta sitäkin enemmän :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi mukava kuulla, että sun kaveri on tykännyt opiskella Raumalla. On aina kiva fiilistellä muiden ihmisten omakohtaisia kokemuksia ja mietintöjä. ;D Joo hyi yäk toi matemaattis-luonnontieteellinen koe, tuskin olisin moisessa päässyt loistamaan parhaimmalla mahdollisella tavalla tse ainakaan. xD Ja nimenomaan, luonnollisesti omana itsenä oleminen siellä haastattelussa on tärkeintä. Saa nähdä miten ne siellä meitä opeksi pyrkiviä grillaa, oon yrittäny varautua myös kunnon löylyyn. Toivottavasti sieltä pääsisi pilkahtelemaan se aito halu ja kova motivaatio sieltä taustalta! Kiitoksia vielä tsempeistä :-)

   Poista
 9. Jee onnea! Mäkin pääsen ykköstoiveeni soveltuvuuskokeisiin Jyväskylään! :) Itku pääsi kun sisko soitti 9.03 ja oli kattonut tulokset ennen mua haha :D Mulla pisteet oli jotain 113 kun Jyväskylän pisteraja oli vähän yli 112. Eli tiukalle meni mulla! Ja myös AMK soveltuvuuskokeisiin tuli kutsu. On kyllä niin hyvä fiilis vaikkei mihinkään oo vielä sisälle päässytkään. Tsemppiä kokeisiin! Nyt vaan peukut pystyssä että sais syksyllä aloittaa opiskelun jossain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnittelut hei sullekin! ♥ Tsemppiä soveltuvuuskokeisiin Jyväskylään. Kyllä sitä niin toivoo, että pääsis opiskelemaan ensi syksynä ja aloittamaan uutta elämänvaihetta. 1.7 sen tietää sitten.. YAIKS! :-D

   Poista
 10. Oikein paljon onnea !! ♥ Voi hitsit kuinka pienestä se on jäänyt, harmittaa pikkasen sun puolestakin täällä :D Muthei Rauma ei oo ollenkaan huono vaihtoehto ! Oikein paljon tsemppiä sulle, hoida homma kotiin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos Hemppe!! ♥ No älä kuule muuta viserrä. Mun ensimmäinen reaktio oli tämän kuultuani oikeesti nauru. Epätodellista. Mutta, näillä mennään. ;-) Ja täysiä soveltuvuuksissa, kyllä!

   Poista
 11. Voihan DAAMN, kuinka pienestä voi jäädä kiinni.. Ihan hirrmuisesti tsemppiä! Omana itsenäsi pääset varmasti kouluun sisälle :) Onnittelut kuitenkin soveltavuuskokeihin pääsyistä!
  t. Vakkarilukija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No äläpä muuta viserrä! :-D Mutta ei auta, elämä on välillä sellasta. Parhaani aion todellakin tehd ja se riittää jos on riittääkseen. Ihania tsemppauksia tullu teiltä <3

   Poista
 12. Onnea Ina!! :) jos Rauma kutsuu niin toivottavasti törmäillään joskus kun itsekin sinne kotikaupunkiini aika usein suuntaan :>!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Enni! ♥ Hahah no ehdottomasti. Rauma on nätti kaupunki! Ei siellä varmaan hullumpi oo ollu asua :-)

   Poista
 13. Ite opiskelen Tampereella opeksi mutta vierestä oon seurannu ja kuullu miten hyvä meno varhaiskasvatuksenkin puolella on!

  Jos Raumalle lopulta tiesi vie niin hienon alan olet valinnut ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuinka kiva kuulla! Uskon sen. :-) Kävi miten kävi, jos koulupaikka aukeaa jommasta kummasta niin ilolla aion ottaa sen vastaan.

   Poista
 14. Hyvä vaan ettet päässy, eihän sun rahkeet olis riittänykkää....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän sen on oltava, kun sinä sen niin sanoit.

   :-D

   Poista
 15. Juotko enää ollenkaan alkoholia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juon joskus. En vaan oo koskaan hirveesti tykännyt alkoholin mausta, enkä näe tarpeelliseksi ''ryypiskellä''. Tottakai välillä saatan juoda hyvää siideriä tai lasin viintä, mutta en sen koommin.

   Poista
 16. Raumassa ei ole mitään vikaa 😊😊 Siellä minäkin opiskelin 3 vuotta, tosin ammattikoulussa. Mutta toivottavasti tärppäisi ja pääsisit sinne opiskelemaan 😊😊 Susta tulee mahtava opettaja ❤️

  VastaaPoista