keskiviikko 10. elokuuta 2016

Virallisesti tamperelaisia


Toissapäivänä Kyproksen reissun jälkeinen kotiinpaluu oli tavallista jännittävämpi. Emme nimittäin puksutelleet junalla suorinta tietä kohti Etelä-Pohjanmaata ja Seinäjoen pysäkkiä - vaan jäätiin jo puolivälissä pois.
''The next stop - Tampere''.. ♥ :'D Isojen matkalaukkujen kanssa käveltiin ihmettyneinä ja onnellisina kohti uutta kämppää. Havainnoitiin, että tyypithän on ihan virkeästi liikenteessä maanantai-iltana ja suloinen kaupungin syke tuntui jo suonissa. Fiilis oli todella sanoinkuvaamaton. Ystävämme Tam tuli samana iltana moikkaamaan meitä ja auttamaan huonekalujen järjestyksessä. Iloksemme naposteltiin pizzat poskeen ja nukkumaan mentiin vasta silloin, kun maltettiin.

Seuraavana aamuna herättiin verhottoman ikkunan takaa tirkistävään auringonpaisteeseen. Jatkettiin muuttokuorman purkamista ja yht'äkkiä iski totuus päin kasvoja; me OIKEASTI asutaan täällä. Meidät on sidottu nyt nippusiteillä tänne kaupunkiin (:-D), eikä mummalle pyöräilläkään ihan 5 minuutissa keittämään kahvia tai kävellä silmät ristissä maailman tutuimpiin Ilmajoen kotikulmiin. O-ou. Matkaväsymyksen ja alkushokin johdosta itkeä tirautin aika monet kyyneleet peiton alla tästä ''alkujärkytyksestä'', hahah. Ihan vaan tiedoksi, että eihän mitkään isot elämänmuutokset ole koskaan helppoja. Pieni epätietoisuus tulevan vuoden sisällöstä jyskyttää takaraivossa, mikä ei ollenkaan helpottanut rääkypuuskan määrää. Mutta heti ku sai puhua muutaman läheisen ihmisen kanssa puhelimessa, mm. äidin niin kas kummaa elämä alkoi näyttämään pikkuisen kirkkaammalta. ♥ Pieniä suunnitelmanpoikasia tulevalle vuodelle on jo mietinnässä, mutta niistä kerron vasta silloin kun kaikki on varmaa. En aio stressata ja panikoida turhaan itseäni kuoliaaksi. Pyrin heittämään kaikki sellaiset ajatukset romukoppaan. Minä elän!

Jokainen elämäntilanne kasvattaa ja opettaa jotain ihan uutta. Kuten yksi minulle rakas ihminen sanoi ihanan yksinkertaisesti; vastoinkäymiset kuuluvat elämään. Miten helpottavalta se tuntuikaan kuulla. Vaikka perusasiat minulla on tällä hetkellä oikein hyvin. Se että en päässyt kouluun, oli tietysti aluksi aika kova pettymys. Mutta sydämen varmuus siitä, että tää vuosi tulee olemaan hyvällä tavalla erilainen kuin aluksi suunnittelin, antaa minulle sisäisen rauhan. Vaikka levoton lapsi sisälläni panikoisi elämää välillä ihan turhaankin, tiedän että onneksi sekin on normaalia. Minä sentäs ELÄN! Herra pitää aina huolen omistaan.


Matt.6:25-34
25 "Sen tähden minä sanon teille: älkää huolehtiko hengestänne, siitä mitä söisitte tai joisitte, älkää ruumiistanne, siitä millä sen vaatettaisitte. Eikö henki ole enemmän kuin ruoka ja ruumis enemmän kuin vaatteet? 
26 Katsokaa taivaan lintuja: eivät ne kylvä, eivät ne leikkaa eivätkä kokoa varastoon, ja silti teidän taivaallinen Isänne ruokkii ne. Ja olettehan te paljon enemmän arvoisia kuin linnut!
27 Kuka teistä voi murehtimalla lisätä elämänsä pituutta kyynäränkään vertaa?
28 "Mitä te vaatetuksesta huolehditte! Katsokaa kedon kukkia, kuinka ne nousevat maasta: eivät ne näe vaivaa eivätkä kehrää.
29 Minä sanon teille: edes Salomo kaikessa loistossaan ei ollut niin vaatetettu kuin mikä tahansa niistä. 
30 Kun Jumala näin pukee kedon ruohon, joka tänään kasvaa ja huomenna joutuu uuniin, niin tottahan hän teistä huolehtii, te vähäuskoiset!
31 "Älkää siis murehtiko: 'Mitä me nyt syömme?' tai 'Mitä me juomme?' tai 'Mistä me saamme vaatteet?'
32 Tätä kaikkea pakanat tavoittelevat. Teidän taivaallinen Isänne tietää kyllä, että te tarvitsette kaikkea tätä.
33 Etsikää ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskasta tahtoaan, niin teille annetaan kaikki tämäkin.
34 Älkää siis huolehtiko huomispäivästä, se pitää kyllä itsestään huolen. Kullekin päivälle riittävät sen omat murheet

- Ina

25 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. ♥ ja ihana toi sun mini-Nekku proffakuva PUS

   Poista
 2. Itsellä menossa kanssa välivuosi ja vaikka ei ole vielä mitään tiedossa mistä saisin töitä yms niin on helpottavaa olla kun tietää että Herra Jeesus järjestää kyllä töitä kun vaan tekee oman osansa. Tsemppiä uuteen elämään!
  T. Nuori vaimo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, Aamen! Toivotan sulle niin paljon uskoa ja toivoa tulevaan. ♥ Asiat tulee järjestymään.

   Poista
 3. Ihana Ina! ♥ Onnea Tamperelaistumisesta upealle parille! Itkuparkukohtaukset ja epätietoisuuden kanssa kamppailu on tuttua täälläkin ja välillä ei malta odottaa, että asiat jo loksahtaisivat paikalleen. Niin kuin kirjoititkin, vastoinkäymiset vain kuuluvat meidän jokaisen elämään! Kummallisesti se lohduttaa! :D

  Ja oi tuo Raamatun teksti! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, tuhannet kiitokset ja isot halaukset päälle sulle Julia! ♥ Aivan jännityksellä odotan meidän kumpienkin puolesta, että mitä tuleva vuosi meille tarjoaakaan. Kaikelle on tarkoituksensa ja oikea määräaikansa. Olet ihana!!

   Poista
 4. Oi ihania kuvia :) Tervetuloa Tampereelle ja onnea uuteen kotiin! Tää kaupunki on vaan niin rakkautta ♥ Mulla on myös samankaltaisia fiiliksiä tällä hetkellä, sillä valmistuin kesän aikana ja nyt mun tuleva syksy on yksi iso kysymysmerkki. Jatkanko opiskelua muualla (olen varasijalla yhteen kouluun)? Vai haenko töitä? Entä jos en saa niitä? Pitäisikö sittenkin mennä avoimeen yliopistoon? Tai olisiko paras ratkaisu hakea syksyn yhteishaussa johonkin opiskelemaan? jne jne. Lisäksi muutin juuri uuteen kotiin, ja vaikka muutto tapahtui Tampereen sisällä, oli sekin muutos. En olisi halunnut muuttaa, mutta oli pakko ja se oli haikeaa. Eikä uusi kotikaan vielä tunnu ihan kodilta. Mua on stressannut viime aikoina tosi paljon tämä kaikki, mutta nyt ihan viimeisen parin viikon sisään oon löytänyt uudenlaisen näkökulman tälle. Oon siis tajunnut, että hei, tää onkin oikeastaan aika älyttömän jännittävää, vapauttavaa ja hienoa, kun ei ole mitään tiettyjä suunnitelmia ja pakotteita. Elämän hienouskin on loppujen lopuksi kuitenkin sen arvaamattomuus/yllätyksellisyys ja nyt se oikein korostuu mun elämässä :) Mä oon varma, että niin sun kuin munkin kohdalla asiat lutviutuu pikkuhiljaa ja asettuu niihin uomiinsa, joihin niiden on tarkoituskin asettua. Vaikka on ihan okei välillä vähän stressata ja tirauttaa ahdistuskyyneleitä, koitetaan kuitenkin olla positiivisia ja suhtautua luottavaisen odottavaisin mielin, jooko? Tsempit sinne ♥

  Btw oon lukenut sun blogia jo kaaauan, luin jo silloin sen edellisen blogin aikaankin aika pitkään. Kommentoin hävettävän harvoin, mutta tässä samalla voisin vielä sanoa, että tykkään sun blogista kovasti. Sulla on persoonallinen tapa kirjoittaa ja se on sellainen, joka tempaisee mukaansa ja herättää paljon tunteita - milloin hymyilen, milloin liikutun, milloin pohdiskelen yms. Vaikutat myös aivan superaurinkoiselta, symppikseltä, aidolta ja ihanalta persoonalta. Sikspä toivonkin, että nyt kun ollaan molemmat tamperelaisia niin törmätään joskus, olis aivan huippua! Jospa vaikka jonain syksyisenä sadepäivänä, silloin etenkin vois olla tarpeen tuollaisen päivänsäteen kohtaaminen :D ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihan maailman eniten tästä rakkaudellisesta, pitkästä kilometrikommentista! ♥ Huh, ihan sanattomaksi vetää.

   Koen, että voin täydellisesti kompata sanojasi. Nimenomaan, ahdistuksen ja epävarmuuden seassa/jälkeen herää vahva ajatus siitä, että tää onkin uskomattoman jännää ja ihmeellistä. Semmosta, mitä ei oo aikasemmin elämässä kokenu. Ahdistuskyyneleet ja ne epävarmuusfiilikset on luonnollinen osa ihmisyyttä, joten niitä ei tarvi eikä pidä purkittaa piiloon. Aina optimaalisin tilanne on, että käsittelisi kaikki tunteet sellaisina kuin ne on. Tilalle voi tulla sillon paljon paljon vapautta. ♥

   Ihan ihmeellistä, että löytyy tyyppejä jotka on niin kauan seurannu mun blogia uskollisesti! Sun viestisi antoi mulle niin paljon ihmeellistä voimaa. Kiitos, että sanoit noi sanat ääneen.

   Ja pahoittelut nolosta vastausviiveestä. Kaikkea hyvää ja halauksia!! ♥

   P.S. Sun TÄYTYY tulla nykäsemään mua hihasta sitten KUN törmätään Tampereella! Oli tilanne mikä tahansa, lupaat olla itsellesi rehellinen siinä. Hahah, olis niin mukavaa!

   Poista
 5. Tosi ihania kuvia teistä!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Jenna! ♥☻ Tuli kyllä kivan iloisia kuvia munki mielestä :-)

   Poista
 6. Oi onnea teille uuteen kotiin! Mullaki on ollu haaveena jo pitkään että muuttaisin Tampereelle tai Helsinkiin, mut jotenki se on niin iso kynnys lähteä yksin niin kauas kaikesta tutusta ja turvallisesta😬 Ehkäpä keväällä haen sinne kouluun nii ois sit kumminki uudet koulukaverit ettei ihan yksin tarvis olla! (: ps. Ihania kuvia teistä ((:

  - Jenna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän ihan täysin, että uuteen elämäntilanteeseen askeltaminen tutusta ja turvallisesta tuntuu todella riskialttiilta ja jännittävältä! Mutta just nuorilla yleensä opiskelupaikan perässä muuttaminen on kaikista luonnollisin vaihtoehto, jos muutto vieraalla paikkakunnalle tulee väistämättäkin niin siinä on alkuhärdellit valmiina. ;-D Mutta todella uskon meidän kohdalla, että tämä tuli juuri oikeeseen aikaan. Tsemppiä tulevaisuudensuunnitelmiin ja kokemuksen syvällä rintaäänellä voin sanoa, että vaikka asiat ei menisi kuten on itse suunnittelut niin jotain mahtavaa ja oivallista voi silti poiketa tielle! ♥

   Poista
 7. Oikein paljon onnea uuteen kotiin, vitsit nää kuvat o niin suloisia ♥ Sulla on niin oikea asenne, turhaa stressata kun kyllä asioilla on tapana järjestyä. Aina. :) Mua on aina houkutellut Tampere kaupunkina, ehkä mä vielä jonain päivänä muutan sinne myös... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihanuus!! ♥☻ Kiva, että niin usein jätät kommentteja tänne blogin puolelle. Tämmönen valovoimainen asenne ei tietysti oo jatkumona on-tilassa, mutta pääsääntöisesti pyrin näin ajattelemaan. Tänne vaan, edes joskus elämässä! ;-)

   Poista
 8. Todella ihastuttavia kuvia ja suuresti onnea uuteen kotiin! Tampere on varmasti todella upea kotikaupunki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon! ♥ Tää on kyllä ihan spessukaupunki, ainakin omasta mielestä. Hahah taitaa olla osaksi myös jotain puolueellista pelissä. ;-) Tosiaan, kivaa ja jännää!

   Poista
 9. Onnea uuteen kotiin :) Tampere on paras! Ite opiskelen täällä luokanopeksi ja oon varma, että ens vuonna sä pääset. Luin jonkun ilkeän kommentin että et olisi valmis opiskelemaan ja pyh, varmasti olisit :) Löydät varmasti jotain tekemistä täksikin vuodeksi, vaikka koulupaikka ei vielä auennutkaan. Jos ei muuta niin ilmoittaudu sijaiseksi kouluille tai tee muutama aineopintojen kurssi :) Varmasti keksit jotain! Tsemppiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos oikein paljon! ♥ Voi että, you lucky. Aivan mahtavaa, olet varmasti nauttinut opiskeluistasi. Uskon, että ensi vuonna jokin koulupaikka aukeaa. Ainakin toivon niin, katotaan mitä tää vuosi tuo ekana tullessaan. Kaikenlaisia suunnitelmia on ollut, hihi! Kiitos hirveesti kivasta viestistä vielä. :-)

   Poista
 10. Olipa kiva että löysin sun blogin!:)
  Todellakin Jumala pitää huolta omistaan, itse n. Vuosi sitten muutin pohjanmaalta Ruotsiin.. Odotin tulevaa pelolla ja kauhulla,mutta kaikki on mennyt paremmin kuin hyvin :) siunausta sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, ilo kuulla! <3 Mukava saada uusia lukijoita tänne. Ja rohkean siirron teit kun muutit toiseen maahan, Pohjanmaalta Ruotsiin on kuitenkin vähän matkaa! Siunausta ja kaikkea hyvää.

   Poista
 11. ihana Ina!! <3 aivan tuli sun naurua ikävä! ihania kuvia! ja ei voi kun sanoa AAMEN raamatun kohdalle joka sana niin totta ei murehdita kaikki järjestyy! <3 tsemppiä Tampereelle, nähdään joskus! <3 T: Rouva Viemerö ihan kohta Lahtelainen

  VastaaPoista
 12. Mulla on sellainen oikein perinne, että aina muuttaessa tulee jossain kohtaa itku. Pian ois taas muutettava ja tällä kertaa omaan taloon. Niin ihanaa kuin se onkaan, tiedän että itku ja haikeuskin iskee. Vaikka koti on ne ihmiset, ei seinät.
  Itsekin välivuoden pitäneenä osaan samaistua tunnelmiin... Epävarmuus toisaalta ahdistaa ja sit toisaalta on se villi vapaus että "mitä vaan voi tapahtua" jne. Nauti :) ehdit sit puurtaa opintoja vielä.

  VastaaPoista
 13. Tervetuloa Tampereelle! Dobrodosli u Tampere !
  Pozdrav od Jasmine !

  VastaaPoista