keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Kiitos ihmisistä

Olen viime aikoina miettinyt paljon ihmissuhteiden tärkeyttä.
Omaa aviomiestäni, perhe- ja ystäväpiiriä, sukulaisia ja tuttavia. Toiset ovat ilmestyneet elämääni rikastuttamaan vasta hetki sitten, toiset ovat olleet eri elämänvaiheiden murroksissa läsnä ajallisesti pidempään. Kaipaan teitä usein.
Jokaiselta ihmiseltä voi oppia jotain. Tampereelle muutettuani ja luonnollisen maisemanvaihdoksen myötä olen tutustunut erilaisiin ihmisiin hyvinkin rikastuttavalla ja virkistävällä tavalla. Olen päässyt kommunikoimaan ihanan naisen kanssa, joka on syntyjään kuuromykkä. Olen tutustunut suloiseen romanipariskuntaan, jotka loistavat vilpittömän iloisella elämänasenteellaan valoisia auringonsäteitä ympärillä oleville ihmisille. Olen saanut vaihtaa myötätuntoisia ja aitoja sanoja hyvin erilaisessa elinympäristössä asuvan ihmisen kanssa. 
Kutsun näitä kohtaamisiksi.
Maailmaa muuttaviksi kohtaamisiksi välillä mitättömältä ja tylsältä tuntuvan arjen keskellä. 
Saan hirveästi voimaa ihmiskasvoista. Hymystä, eleistä ja monipuolisista vuorovaikutustilanteista. Uskon, että ihmistä ei ole luotu elämään yksin. Jokainen meistä kaipaa tulla rakastetuksi. Että meidät hyväksytään juuri silloinkin, kun emme voi antaa itsestämme muuta kuin haavoittuvaisen sielumme, jota yritämme kovasti itse omin voimin puhdistaa. 
Inspiroidun tarinoista. Etenkin omakohtaisista elämäntarinoista, joihin on lupa päästä sukeltamaan entistäkin syvemmälle ymmärryksen tasoon. Ennen kun lähdemme tuomitsemaan toisiamme niin itsetietoisella ja rankalla kädellä, tulisi meidän opetella nöyryyttä ja lähimmäisenrakkautta elinikäisen oppimisen näkökentästä. Tuskin me ihmiset olemme siinä koskaan valmiita, mutta meillä on ainutkertainen etuoikeus ja velvollisuus tehdä niin tässä maailmassa. 
Ihmiset huutavat rakkauden puoleen. Yksi rohkaisu kivasta paitavalinnasta taikka ystävän hiljaisesta läsnäolosta ahdingon keskellä voivat olla esimerkillisiä syitä avata sydämemme puhumaan. Rakkautta on avata sokeat silmämme näkemään mittaamattoman arvon jokaisessa yksilössä. Ovat he ihmisiä ydinperheestämme taikka tuolta epämääräisiltä kadunkulmilta. Meistä kukaan ei ole vahinko.
Rakkaus on tahtotilaa, kärsivällisyyttä ja epäitsekkyyttä. Ärsyyntymistä toisen perustavanlaatuisiin luonteenpiirteisiin, vahvoja ääripään tunteita. Hiljaista myötäelämistä, hetkittäisiä ärsyyntymisen ja vihastumisen tunnereaktioita sekä ailahtelevia olotiloja. Uskon, että käsittämättömän laaja kirjo ihmiselon vastakkaisista värikylläisyyksistä kuuluvat ihmisyyteen. Sitä kautta ihmissuhteet saavat uuden katsontakannan meidän hektisessä oravanpyörässämme. 
@Miisa Rotola-Pukkila

Kiitos ihmisistä, teistä jotka olette omalla persoonallanne opettaneet minulle aina hippusellisen jotain erityistä tämän lyhyen elämäni aikana. En ole aina ollut täydellinen vaimo, sisko, tytär tai ystävä, mutta haluan vain kertoa kuinka paljon mä teitä rakastan. Aina ei ole voimia olla kaikessa mukana, kun taas toisena hetkenä sisäinen enerigisyys ja valtava elämännälkä vievät minua tilanteisiin 6-0. Kai mä tässä pohdin vaan sitä, että kuinka tasapainoitella 100% itsestä antavan herkkäsielun ja ihmisistä äärimmäisesti inspiroituvan kombinaation kanssa.

Ehkä heittäytyen luottavaisesti aina kohtaamiseen kerralla. Ei tule ahmittua kerralla koko maailmaa. Että nuori sydän pysyy hyvässä temmossa.

- Ina

14 kommenttia:

 1. Voi Ina, sun tekstejä on kerta toisensa jälkeen niin inspiroivaa lukea! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihan uskomattoman paljon! Tämmöset kommentit jos jotkut inspiroi valtavasti myös täällä päässä. Ihana Noora ❤

   Poista
 2. Voi mikä suloinen ja hyväntuulinen postaus! Ja tuo huulipuna! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, you sweetie! ❤ Ihana kun aina piristät mua täällä. ;-) Multa löytyy vaan yks Macin huulipuna (+huultenrajauskynä) ja toi on kyllä ihan vertaansa vailla!

   Poista
 3. Oot kyllä Ina aivan mahtava kirjoittaja ♥ Täytyy sanoa, että nämä kuvat ovat aivan ihania, niin hyvä ja jotenkin rauhallinen hyvä fiilis välitttyy tänne ruudun toiselle puolelle! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No wau! Nyt meni kyllä tämä tyttö sanattomaksi. Oon ihan tajuttoman otettu noista kehuista, nöyrät kiitokset ❤

   Poista
 4. Olipa ihanasti kirjoitettu teksti. Olet selvästi kaunis ihminen. Kiitos tästä :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ehkä kestä! Too much for me. Niin kauniita sanoja, iso kiitos Tania. ❤

   Poista
 5. Olipa kaunista, viisasta ja inhimillistä pohdintaa <3 Ja upeita kuvia!! Haluisin lisäksi vielä tohon kysymysvideoon liittyen tsempata sua OKL-pohdintojesi kanssa ja toivottaa hurjasti tsemppiä OKL:n pyrkimiseen, mikäli sinne vielä haet! :) Sulla on varmasti mahdollisuuksia päästä, ei kukaan täällä oo mikään yli-ihminen! Itse opiskelen luokanopettajaksi Jyväskylässä, opintoja on jo muutama vuosi takana. Täällä on tosi erilaista porukkaa ja monet on hakenut useampaankin kertaan! Ei varmasti ole mitään syytä, miksei sullakin olisi mahdollisuuksia päästä ensi vuonna luokanopekoulutukseen :) Kannustan ehdottomasti vielä yrittämään, mikäli yhtään siltä tuntuu!! Ihanaa joulunodotusta ja tsemppiä jatkoon!! <3

  -Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos mitä kauneimmista sanoista sinulle Laura! ♥ Ihan mykistyin sun rohkaisevista ja inspiroivista kannustussanoista mulle. En todellakaan oo lakannu uskomasta, etteikö mulla olisi mahdollisuuksia OKL:n. Mä vaan niin toivon, että johonkin kouluun pääsisin ensi syksyksi, mutta tottakai en halua mennä opiskelemaan mitään sellaista mistä en tykkää. Ei elämässä NIIIN kiire pitäisimän olla! Uutta yritystä vaan kehiin ja täytyy vaan henkisesti valmistella itseään tulevaan kevääseen. Kaikkea hyvää sinulle Laura ja iso kiitos vielä <3

   Poista
 6. Nää sun tekstit on niin ihania luettavia! Kerta toisensa jälkeen voisin lukea näitä uudelleen. Vaikutat ihmisenä todella herttaiselta ja kauniilta niin sisäisesti kuin ulkoisesti! :)

  http://zenaeh.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi valtava! KIITOS! ♥ Oon ihan hämilläni, miten viime aikoina on tullut näin paljon rohkaisevaa palautetta. Tää antaa niin paljon lisämotivaatiota.

   Poista
 7. Mielettömän inspiroiva teksti, oot upea! Mä oon joskus kauan sitten löytänyt sun irc-gallerian ja musta tuntuu että oon sieltä asti seurannut sun blogia ja pitkään myös instagramia ja täytyy sanoa että vitsit miten ihana ihminen olet. Asun tällä hetkellä toisessa maassa opiskelemassa ja just äsken kävelin täällä ja pohdin kuinka tärkeetä se on saada olla ihmisten kanssa ja kuinka rakkaita ihmisiä on ympärillä. Liikutuin kun mietin asiaa mutta vielä enemmän liikutuin kun avasin kännykän ja tää sun ihana postaus tuli vastaan ja oli kuin kirjotettu mun ajatuksista. Kohtaaminen. Mikä mieletön ja voimaantuva tunne siitä tuli kun sai lukea tämän. Kiitos ja ihanaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! Mikä tarina. ♥ Kuulostaa niin koskettavalta, ihana kun jaoit sen tänne. Uskon, että rakkaus koskettaa meitä aina kerta toisensa jälkeen, oltiin me missä elämäntilanteessa tahansa. Noi ajatukset korostuu varmasti, kun on esimerkiksi ulkomailla kaukana perheestä ja läheisistä. Iso kiitos vielä kauniista sanoistasi, oon niistä mielettömän otettu. Ihana Seidi. <3 Kaikkea hyvää sinulle ja mieletöntä, että saat opiskella ulkomailla!

   Poista