sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Treenikuvia- ja ajatuksia by GoGo

gym7 (1)
*Postaus toteutettu yhteistyössä GoGo Liikuntakeskuksen kanssa
1,5 vuotta sitten kun muutin Tampereelle 12 000 asukkaan pienestä eteläpohjalaiskylästä oli ensimmäisiä huolenaiheitani uuden kotikuntosalin pyydystäminen. Ilmajoella totuin käymään kahdellakin eri kuntosalilla ja molemmista kehittyi mulle ajan saatossa tuttuja ja matalan kynnyksen treenipaikkoja. Pistin tuumasta toimeen ja kävin tutustumassa GoGo Cityssä. 
Mietin, että onhan se kuntosalijäsenyys oltava. Pääsin juttelemaan asiakasneuvojan kanssa rauhassa kuntosalin ryhmäliikunta- ja kuntosalilaitteiden tarjonnasta, maksusopimuksista sekä muista käytännön toimista. Koin, ettei minulle tuputettu jäsenyyttä, vaikka hyvä myyjä osaa myydä tuotteensa suoraselkäisesti ja vakuuttavasti. Omalla kohdallani huumorintajuinen ja ystävällinen henkilökunta teki tähän rempseään pohjalaisneitoon lähtemättömän vaikutuksen. Hyväntuulinen vuorovaikutus ja avoin ilmapiiri lisäävät kuntosalin houkuttelevuutta.
gym12
Mua aluksi jännitti ajatus siitä, ettei nykyinen kuntosalini olekaan enää pienen maalaiskylän vertauskuva siitä, että likaisissa ja reikäisissä löllöverkkareissa voi mennä yhtä hyvin treenaamaan vaikka joka toinen treenaaja on yhtä suurella todennäköisyydellä joko naapurisi tai tuttu kasvo entisen K-Market Nuijamiehen kassalta. Aloin lämpeämään kaupungin sykkeeseen, siihen että en tunne jokaikistä vastaantulijaa, mutta samalla voin saada kuntosalikokemuksestani riittävän kotoisan paikkojen ja ihmisten tullessa tutummaksi. Hoksasin, että maailmankuvani avartui pari senttimetriä lisää kun muutin Ilmajoelta Tampereelle. Se mikä oli 1,5v sitten vielä tuntematonta tai itselle uutta, on nykyään mielekästä ja mukavan tuttua. Olen alkanut hyvällä tavalla tamperelaistua. 
gym9
P.S. Ja kerrottakoon, että ihan hyvin voin täälläkin mennä täysin rähjäisenä ja valmiiksi likaisena salille, sen verran on päässyt taloon ''sisään'' eikä tarvitse sen liiemmin ujostella, hahah. 
gym49GoGo:n palvelutiskiltä tervehditään aina yhtä iloisesti, joskus saatetaan jopa kysyä että miten menee. Asiantunteva henkilökunta on aina saatavilla, jos tulee kysymyksiä esimerkiksi kuntosalilaitteiden käytöstä tai siitä, kuinka E-Passin sporttiseteleitä voi hyödyntää kuukausimaksujen vähennykseen. Treenin jälkeen on mahdollisuus napata takeaway kahvi tai tee mukaan. Usein on ollut tarjolla Linkosuon herkullisia ruissipsejä, varmaan vaan siltä varalta ettei mene treeni hukkaan. :'D Me like!
gym11
gym8
GoGo liikuntakeskuksia on Tampereen alueella City, Park ja Hermia. Eli kaksi keskustassa ja yksi Hervannassa. GoGon Express kuntosaleja löytyy mm. Lielahdesta ja Pirkkalasta, sekä myös Jyväskylästä, Turusta ja Lahdesta. Itse tykkään käydä suurimmaksi osaksi Cityssä, sillä se on sijainniltaan mulle paras. Ja jos mietityttää kuntosalin hinta-asiat, niin GoGon kotisivuilta löydät näppärät tiedot kaikesta oleellisesta. Äkkiseltää tarkastettuna, päiväjäsenyys maksaa 45e/kk ja kokopäivä 60e/kk. Voimassaolevalla opiskelijakortilla saat liittymisen kaikkiin jäsenyyksiin 0e (norm. 100e). Opiskelijat saavat kilpailukykyiseen hintaan päiväjäsenyyden (9kk sopimusaika) 30e/kk hintaan, mikä on mielestäni todella kohtuullinen hinta liikuntakeskuksen laatutasoon ja monipuolisen ryhmäliikuntapalveluiden tarjontaan nähden. 
gym47
gym18 (1)
Mä oon käynyt melko säännöllisesti kuntosalilla viimeiset 5-6 vuotta. On ollut aikakausia, jolloin kuntosalilla treenaaminen on jäänyt vähemmälle vaikka kiireisen pääsykoekevään keskellä tai muuten vain oman laiskuuden vuoksi. Yleensä treenaan yksin musiikit korvilla, mutta toisinaan kaipaan niitä aikoja kun oli hyvä ystävä kenen kanssa hajoilla salille menoa. Yksin tai yhdessä, salilla pääsen irtaantumaan arjen stressitekijöistä ja unohtamaan mieltä painavat deadlinet hetkeksi kokonaan. Tällä hetkellä mulla ei oo vielä mitään tiettyä treeniohjelmaa, vaan teen liikkeitä oman fiiliksen mukaan painottaen toisena päivänä vaikka enemmän jalkoja ja selkää toisena taas vaikka käsiä tai keskivartaloa. Treeni saattaa kestää puolesta tunnista 1,5 tuntiin, mutta yleensä näiden välinen keskiö on itselleni samalla ideaalisin ja tehokkain treeniaika. Salin jälkeen voi halutessa mennä rentoutumaan infrapunasaunaan tai solariumiin.
gym57

gym46
Mä fanitan ryhmäliikuntatunteja. Tämän vuoden alussa oon saanut rohkeuden ja boostin kokeilla uusia tunteja hillittömällä motivaatioruiskeella. GoGossa on ylivoimaisesti eniten ryhmäliikuntaa Tampereella ja kaikki tunnit ohjataan livenä. Tuntien vetäjät ovat poikkeuksetta iloisia ja hyväntuulisia, vaikka tosin en ole murjottaviin jumpanvetäjiin vielä törmännyt elämäni aikana. Lienee olevan sisäänrakennettu ammattitauti, mutta parasta on kun tunneilta saa positiivisen ryhmäpaineen vuoksi kovimmat tehot treenisuorituksesta irti. Ylittää itsensä huomaamattaan, mikäs sen kivempaa. Monesti kyllä kiroan mielessäni, että miksi edes tulin omaehtoisesti rääkkäämään itseäni, mutta hikikarpalot kainalossa muistuttavat parhaasta urheilupalkinnosta ikinä. 
gym17Mun ehdoton lempitunti on BodyPump, mutta tämän lisäksi oli kiinnostava kokeilla BodyCombatia, BodyViveä sekä Kahvakuula+Vatsa-Selkää. Parkissa on startannut myös paljon puhutut The TRIP- spinningtunnit, jonka vetonaulana on omien polkemisten sijasta huomion siirtäminen virtuaaliseikkailun ihmeelliseen maailmaan. Mun oli tarkoitus päästä ensimmäisten joukossa kokeilemaan tätä kyseistä spesiaalituntia, mutta tulin juuri silloin ikävästi kuumeeseen. Tietääkseni GoGo on ensimmäinen, joka on tuonut The TRIP- konseptin Suomeen. Siistiä, pitää päästä pian kokeilemaan omia polkaisutehoja itsekin. Kuka lähtisi meikämandoliinin messiin?
gym15
Vapaus treenin toteuttamiseen päivän energiavarastojen mukaan tekee salilla treenaamisesta joustavaa ja koukuttavaa. Oon tuplasti parempi vaimo mun miehelle ja ystävä mun tyttökavereille, kun oon saanut pyhitettyä aikaa omille treenirutiineilleni. Liikunnan vaikutus pääkoppaan ja henkiseen hyvinvointiin on yhtä tärkeä ja jopa tärkeämpi minulle kuin fyysiset tulokset.
gym40
gym14
gym16
Oon iloinen siitä, että aloitin vuoden alusta asti yhteistyön juuri GoGon kanssa! :) Oli luonnollista startata yhteistyökuviot GoGon kanssa, sillä ehdin olla kuntosalin kokoaikajäsen liki 1,5 vuotta eli koko Tampereella oloaikani. En ostanut ns. ''sikaa säkissä'', vaan halusin jatkaa vuoden kuntosalijäsenyyttä jo valmiiksi hyvässä koetussa. Lyhyt matka töistä ja kodista salille takaa sen, että tekosyyt laiskuuden piikkiin on ihan omalla kontolla. Fiilistä kuunnellen, armollisesti ja päättäväisesti. Ja aina kun ei jaksa polkea Pispalan portaille, voi hyvillä mielin ''tyytyä'' Cityn mainiokkaaseen aerobiseen porraslaitteeseen. Kuulemma reidet ja peppu on pop tänä keväänä.. (Oikeesti kaikki kehonosat on POP)
gym48
gym50
gym51
Treenikaverina- ja valokuvaajana ihana serkkuni Fiia Ketonen

Uudenvuodenlupaukseni on pyrkimys panostaa säännölliseen ruokailurytmiin sekä jättää ylimääräiset herkut (sipsit, karkit ja suklaat) pois. Kaikkea en aio kieltää itseltäni, mutta tietyn asteisen sokerikoukun haluan katkaista. Toisena haluan viedä liikunnan tuottaman ilon ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin syvemmälle tasolle. Oman kehon kunnioittaminen työ- ja opiskelukiireiden keskellä ovat myös ensisijaisia tavoitteitani. Samalla tavoittelen kevyempää oloa ja pientä painonpudotusta/kiinteytystä, ilman vaa'an kietovaa läsnäoloa.

Käytkö itse kuntosalilla ja mitä ominaisuuksia arvostat liikuntakeskuksien palveluissa? Onko siellä muita GoGon jäseniä, kertokaa mikä on teidän lempi ryhmäliikuntatunti siellä?

- Ina 

4 kommenttia:

 1. mitä eroa tuolla päiväjäsenyydellä ja kokopäivä jäsenyydellä on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kopsaan suoraan GoGon nettisivuilta, kun siellä oli hyvin tiivistetty:

   PÄIVÄJÄSENYYS
   Käytössäsi kaikki liikuntapalvelut kaikissa GoGo Liikuntakeskuksissa ja GoGo Express -kuntosaleilla aamusta klo 17 asti. Sisäänkirjautuminen klo 15.30 mennessä. Viimeinen ryhmäliikuntatunti/squashvaraus klo 15.30. Jäsenyys voimassa vähintään 12 kk, jonka jälkeen toistaiseksi voimassa oleva. Irtisanomisaika 1 kk.

   Päiväjäsenyys on silloin tosi jees, jos pystyy painottaa treenit enemmän aamuun/aamupäivälle, jolloin ei ole muutenkaan niin ruuhkaista salin puolella. :) Tulee vähän halvemmaksikin sit.

   Poista
 2. Onneksi olit laittanut ton p.s.-huomion; myös GoGolle voi todellakin tulla myös rähjäisenä ja likaisena! Mä oon ollut jäsen ihan kohta 10 vuotta :) Lempparitunteja on BodyCombat, BodyBalance ja BodyAttack! Viimeisintä noista oon pikkuhiljaa aloittelemassa ohjaamaan itekin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihan mahtavaa! ;-) No todellakin. Mä tykkään myös todella paljon tosta BodyCombatista, vaikka kerran oon siinä ollut. Pitääkin testata tuota Attackia myöskin. Ehkä pääsen sun ohjaamalle tunnille vielä joku päivä, haha!

   Poista