keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Herkkyys on voimavara

raitapöksy2
Koetko joskus, että herkkyys on kuin pitkät tuntosarvet omaava kemiallinen räjähde jota mieli yrittää ohjailla? Voimakas emotionaalinen kokemus saattaa säikäyttää suolaisella kyynelsateella kokemattomamman vieressäkulkijan, samalla kun se on itselle luonnollinen väylä päästä itsetutkiskelun käsittelytilaan. Sydän hakkaa ja tunnet kuinka liikutus valtaa sinut kokonaan. Ehkä myötäelit ystävän tarinaa. Ehkä se kyseinen biisi sai sinut läpikäymään uudestaan kokemaasi. Ehkä koitkin omat kasvukipusi veitsenterävänä myrskytuulena ja olit vähällä horjua. Horjahditkin, mutta jokin nosti sinut ylös. Pimeässä on korkeintaan kiva käydä, mutta sinne ei voi jäädä asumaan. 
Sä et kuulu pimeään, olethan valon lapsi. 
raitapöksy13
raitapöksy10
Älä häpeä herkkyyttäsi tuoda tunteita esiin. Sinun rohkeutesi voi olla siunaus sille, joka on kovien arvojen kaltoinkohtelema, maahan poljettu ja hiljaiseksi mykistetty. Herkkyyden kanavan äärelle voi ottaa levollisen istahduspaikan ja jäädä kuuntelemaan, mitä sillä on kerrottavaa. Onko siellä kipua, jonka selättämisestä on auennut uusi armon aurinko? Vieläkö siellä paikkoja, jotka tarvitsevat rakkauden nimissä lisäaikaa parantuakseen? Onko siellä rutkasti iloa, kuin olisi juuri selvinnyt elävänä vaikeasta tuuliajosta? Onko siellä valonpisaroita, hymykuoppia muistuttavia ilon ilmentymiä? Mitähän kaikkea sieltä voi ihminen löytää? 
raitapöksy11
raitapöksy6
Iloitse yhdestäkin ihmisestä, joka on valmis seisomaan järkkymättömänä vierelläsi vaikeinakin aikoina. Joka ei hätkähdä sitä, että toisinaan elämisen jälki ei ole kauhean kaunista ja instagram-ystävällistä. Ettei jokaiseen päivään mahdu läheskään niitä suosiollisia hyvänolon tuntemuksia, mieletöntä hypetystä ja reilun kaupan ruusuja. 
raitapöksy5
raitapöksy14
Sinuun on luotu elämän henkäys. Sinut on luotu tuntemaan, näkemään, kokemaan ja ajattelemaan. Se prosessi mitä käyt nyt läpi, on kontrollissa Jumalan käsissä. Se voi heijastua meidän elämään täydeltä sotkulta, siksi se voi aiheuttaa levotonta säntäilyä meidän pienuutemme keskiössä. Vaikka olit hukassa, se ei määritä sinun identiteettiäsi enää. Älä kuuntele valheita. Kuuntele sävyisää ääntä - sen Korkeimman - joka antoi puolestasi elämän. 
raitapöksy16
raitapöksy15
Lopeta olemasta niin ankara itsellesi, ethän ole sitä edes muille? Se ei ole aina niin helppoa kurjan olotilan keskellä, mutta tiedosta se äänensävy millä ajattelet ja puhuttelet muiden lisäksi itseäsi. Poista elämästäsi ne asiat, jotka eivät tue sinun kokonaisvaltaista terveyttäsi. Kiinnitä katseesi lehtipuihin, jäätyneisiin lumihiutaleisiin ikkunalaudallasi, ystäväsi kuulumisiin somen ulkopuolelta, lempikirjan lukemiseen, tuntemaan tämän hetken ainutlaatuisuus. Toista hetkeä ei tule. Toista sinuakaan ei ole.
raitapöksy18
Takki saatu yhteistyössä Junkyardilta/ Kuvat: Iida Oikarinen
raitapöksy19


Ne, jotka katsovat häneen, säteilevät iloa.
Ps. 34:6

- Ina


4 kommenttia:

 1. Mitä ihania pirtsakoita kuvia! Oranssi pukee sua! <3

  Ja oon ehdottomasti samaa mieltä siitä, että herkkyys on voimavara. Toki olen joutunut pohtimaan sen soveltuvuutta psykologian alalla, joka on osaltani ainakin ihan sataprosenttista eläytymistä toisen fiiliksiin. Toisaalta, mitä ihmettä tekisin edes tuolla alalla, jos en osaisi eläytyä tai olisi näin herkkä.

  Herkän ihmisen tunnekirjo on laaja ja minä en ainakaan luopuisi tuosta kirjosta mistään hinnasta. Surullisten asioiden rinnalla myös iloiset asiat ja kiitollisuus pääsevät ansaitsemaansa rooliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Julia ihanista ja kauniista sanoista! <3 Oon kyllä ihastunut nimenomaan räikeisiin väreihin ja oranssi on tätä nykyä yks lemppareista.

   Uskon, että herkkyys on oikein valjastettuna mitä mainioin työkalu ihmisläheisessä työssä. Melkeinpä elinehto, että työtä voi täydestä sydämestä tehdä niinkin henkilökohtaisissa ja inhimillisyyttä vaativissa kohtaamisissa kuten psykologin työssä. Oot huippu Julia!

   Poista
 2. Sulla on ihan älyttömän hienoja tekstejä! Ja aivan ihania kuvia tässä(kin) postauksessa <3 Ihan näin btw, olet ilmeisesti käynyt lukion, miten sulla meni kirjoitukset? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, ihan älyttömän ihana palaute! <3 Valmistuin lukiosta joulukuussa 2014 kun menin 3,5 vuoteen. Taisin saada ihan keskiverto paperit! :)

   Poista